liveblog | 10 januari

Rund vast in ijs • voetganger aangereden

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 10 januari, 20:28 uur
20:28

Dier in de problemen

Na paard Billy is woensdag nog een dier in de problemen gekomen door de kou in Gelderland. Bij Tiel bleek een Galloway rund vast te zitten in een laag ijs. De brandweer kon het dier lostrekken, maar dat zakte even laten door de hoeven.
Het dier kon niet meer zelfstandig opstaan. Met een shovel wordt geprobeerd het dier verder te helpen.
Dit rund zat vast in het ijs.
Dit rund zat vast in het ijs. © Persbureau Heitink
20:05

Voetganger aangereden

Op de Dokter Willem Dreeslaan in Ede is woensdagavond een voetganger aangereden. Vermoedelijk ging het om iemand de weg probeerde over te steken op een plek waar dat niet kon.
Het ongeluk gebeurde rond 18.50 uur. De voetganger is met onbekend letsel naar ziekenhuis vervoerd. De bestuurder van de auto is overgebracht naar het politiebureau om te worden gehoord.
De voetganger probeerde vermoedelijk de weg over te steken.
De voetganger probeerde vermoedelijk de weg over te steken. © Persbureau Heitink
13:28

Stel bestolen door nepagent

Een stel in Geldermalsen is dinsdag op slinkse wijze slachtoffer geworden van diefstal. Mensen die zich voordeden als politieagenten leidden de man en vrouw om de tuin, waarna de inhoud van de kluis werd meegenomen.
13:03

Twee rijstroken A12 dicht na onwelwording

Op de A12 bij Ede is dinsdagmiddag iemand onwel geworden in een auto. Rijkswaterstaat heeft twee van de drie rijstroken gesloten en leidt het verkeer om.
De onwelwording gebeurde ongeveer ter hoogte van tankstation De Buunderkamp. Meerdere hulpdiensten zijn ter plekke gegaan, waaronder een traumahelikopter.
Verkeer richting Apeldoorn wordt vanaf knooppunt Maanderbroek omgeleid via de A30 en A1. De situatie leidt tot vertraging voor het verkeer.
Update: de vertraging is voorbij.
De situatie ter hoogte van tankstation De Buunderkamp.
De situatie ter hoogte van tankstation De Buunderkamp. © Rijkswaterstaat Verkeersinformatie / X
06:29

Botsing tegen boom

Een auto met twee inzittenden is in de nacht van dinsdag op woensdag tegen een boom gebotst op de Misterweg, tussen Winterswijk en Miste. Dat gebeurde rond middernacht. De bestuurder kwam door onbekende oorzaak met de auto tegen een houten vangrail aan, zegt een 112-verslaggever, en eindigde uiteindelijk tegen een boom. Zowel de bestuurder als de bijrijder is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.
De auto kwam tot stilstand tegen een boom.
De auto kwam tot stilstand tegen een boom. © 112Achterhoek-nieuws/NewsUnited
06:22

Afval gedumpt

Onbekenden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag afval gedumpt op parkeerplaats Drielse Veer in Oosterbeek. De politie laat weten dat het om 'een behoorlijke afvaldump' gaat. Op een foto die de politie deelt is te zien dat er veel blauwe vuilniszakken tussen het vuil zitten. Wie achter de dump zit, wordt nog onderzocht. Mensen die meer weten, wordt gevraagd zich te melden.
Het afval werd gevonden aan de Veerweg in Oosterbeek.
Het afval werd gevonden aan de Veerweg in Oosterbeek. © Politie Wageningen / Facebook