liveblog | 9 januari

Aanhouding na inval • bus op paaltje

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 9 januari, 21:05 uur
21:05

Inbraak in pannenkoekenhuis

In Wehl is ingebroken bij een pannenkoekenhuis. Dat gebeurde zondagavond tussen 21.00 en 23.00 uur aan de Weemstraat. Wie iets gezien heeft of meer weet, wordt verzocht zich te melden bij de politie.
20:55

Politie zoekt deze fietser

De politie in Arnhem is op zoek naar een fietser die 20 november een 13-jarige fietsster ten val bracht en zomaar doorfietste. Dat gebeurde rond 15.00 uur op de Rosendaalseweg. Het meisje kwam hard ten val en liep een hersenschudding op.
De politie wil dat de man zich meldt. Hij zou een donkere broek en lichte jas hebben gedragen. Hij heeft kort, donker haar. Ook had hij een donkere tas bij zich. Nu geeft de politie nog geblurde beelden vrij, maar als niemand zich meldt, wordt de man herkenbaar in beeld gebracht.
Wie de man herkent of iets heeft gezien, wordt ook verzocht zich te melden.
20:10

Bezorger neemt kortere route, botst tegen paal

Een boodschappenbezorger denkt tijd te kunnen besparen door een kortere route te nemen in Wageningen. Maar op de kruising van de Kruisstraat en de Beekstraat wordt hij tegengehouden door een paal op de hoek. Op de kruising geldt namelijk een doorrijverbod. Het busje liep flinke schade op. De voorbumper lag er na de botsing volledig af.
De gemeente heeft al meerdere keren de palen moeten vervangen. Enige tijd geleden reed een politie voertuig zich nog vast op dezelfde plek.
De bumper van de bus ligt er volledig af.
De bumper van de bus ligt er volledig af. © Persbureau Heitink
18:30

Man aangehouden, verdacht van oplichting

Maandag is er na een inval door de politie in Arnhem een 22-jarige man uit Amsterdam aangehouden. Hij wordt verdacht van oplichting voor meer dan 230.000 euro.
De man werd opgepakt naar aanleiding van een aangifte van een 83-jarige uit Wassenaar. Het slachtoffer heeft meerdere betaalverzoeken aan de verdachte betaald.
De verdachte deed zich voor als een loodgieter en stuurde onder andere via WhatsApp meerdere betaalverzoeken. De betaalverzoeken liepen uiteindelijk op tot zo’n 230.000 euro.
De politie tijdens de inval.
De politie tijdens de inval. © Persbureau Heitink
17:55

Vertraging door ijsvorming

Op de A50 richting Apeldoorn zit een rijstrook dicht in verband met ijsvorming op de weg. Dit zorgt voor de nodige vertraging.
Update: De vertraging is voorbij.
17:40

Ongeval tussen auto en taxi

Op de Jachtlaan in Apeldoorn zijn dinsdag een auto en een taxi op elkaar gebotst. Beide vierwielers zijn fors beschadigd, maar er raakte niemand gewond. De botsing gebeurde op de kruising met de Soerenseweg.
Hulpdiensten hebben de weg enige tijd afgesloten.
Het ongeval in Apeldoorn.
Het ongeval in Apeldoorn. © Luciano de Graaf