liveblog | 9 januari

Brand in vrachtwagencabine • bakwagen in de as gelegd

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 9 januari, 14:28 uur
14:28

Cabine vrachtwagen brandt uit

De cabine van een vrachtwagen is dinsdagmiddag compleet uitgebrand. Dat gebeurde op Kanaal Noord in Apeldoorn. De chauffeur ontdekte het vuur rond 13.45 uur en zette prompt zijn wagen aan de kant, om vervolgens 112 te bellen. De brandweer kwam snel ter plaatse en wist de vlammen te doven. Daarmee werd voorkomen dat het vuur oversloeg naar de trailer.
Van de cabine zelf is niets meer over. De chauffeur liep geen verwondingen op bij de brand. Hoe het vuur is ontstaan, is niet duidelijk.
De chauffeur zette zijn vrachtwagen snel aan de kant, nadat hij de vlammen ontdekte.
De chauffeur zette zijn vrachtwagen snel aan de kant, nadat hij de vlammen ontdekte. © Luciano de Graaf
14:17

Bestuurder A15 overleden

De bestuurder die dinsdagochtend zwaargewond raakte bij een botsing op de A15, is overleden. Dat laat de politie dinsdag weten. Het slachtoffer is een 41-jarige man uit Spijkenisse. Hij zat alleen in de personenauto, die door onbekende oorzaak tegen de middenvangrail botste.
12:11

Zwaargewonde op A15

Bij een ongeluk op de A15 tussen Nijmegen en Gorinchem is dinsdag iemand zwaargewond geraakt. Het ging rond 11.30 uur mis, kort na de afslag Vuren. Een personenauto botste daar tegen de middenvangrail.
De precieze toedracht is nog niet duidelijk, maar de hulpdiensten hebben op de plaats van het ongeluk een persoon gereanimeerd, zegt een 112-verslaggever die naar de plek is toegegaan. Ook landde een traumahelikopter op de snelweg.
De A15 is in de richting van Rotterdam volledig afgesloten. Het verkeer wordt ter plekke omgeleid.
Het ongeluk gebeurde dinsdagochtend op de A15.
Het ongeluk gebeurde dinsdagochtend op de A15. © Persbureau Heitink
08:40

Bakwagen uitgebrand

Een geparkeerde bakwagen aan de Are in Beuningen is in de nacht van maandag op dinsdag uitgebrand. Omwonenden ontdekten het vuur rond 01.30 uur en schakelden de brandweer in. Die doofden vervolgens de vlammen.
Bij daglicht is te zien dat de politie rood-wit lint om de voorkant van de bakwagen heeft gespannen. Hoe de brand kon ontstaan is nog niet duidelijk.
De bakwagen werd compleet in de as gelegd.
De bakwagen werd compleet in de as gelegd. © Persbureau Heitink
06:00

Verdachten schietpartij vast

De politie heeft maandag meer informatie vrijgegeven over de twee mannen die zijn aangehouden na de schietpartij in Arnhem afgelopen weekeinde. Bij die schietpartij raakten twee mensen gewond.