Liemers

Olympisch voetballer wint vrijwilligersprijs

Henk Donkers Vrijwilliger van het jaar in Zevenaar
Henk Donkers Vrijwilliger van het jaar in Zevenaar © RTV Connect
ZEVENAAR - Henk Donkers is uitgeroepen tot Vrijwilliger van het Jaar. De inwoner van Zevenaar kreeg de vrijwilligersprijs uit handen van de burgemeester, tijdens de nieuwjaarsreceptie maandagavond. Hij kreeg de prijs voor zijn jarenlange inzet voor voetbalvereniging DCS.
Henk Donkers is al bijna dertig jaar een vaste kracht bij deze Zevenaarse voetbalclub. Door zijn beperking speelde hij als jongere in het G-team. En met succes want Donkers werd geselecteerd voor het Nederlands olympisch voetbalteam waarmee hij in 1988 deelnam aan de Paralympische Spelen in Seoul, waar ze olympisch kampioen werden. Daar bleef het niet bij want in zijn actieve voetbalcarrière heeft hij nog meerdere kampioenschappen mogen vieren.

Elke vrijwilliger is een ster

Na zelf jarenlang te hebben gevoetbald, is hij vervolgens als vrijwilliger betrokken gebleven, tot op de dag van vandaag. Momenteel is hij als assistent-scheidsrechter en materiaalman actief voor het hoogste jeugdteam (JO19-1).
Burgemeester Luciën van Riswijk overhandigde de prijs met bijbehorende oorkonde aan een zichtbaar, verraste Henk Donkers. Tijdens zijn nieuwjaarsspeech haalde de burgemeester meerdere keren teksten aan van de protestposters van Loesje. Voor Henk had hij deze: 'Als elke vrijwilliger een ster kreeg werd het nooit meer donker'.