Gelderse Vallei

Burgemeester Nijkerk stapt op

Gerard Renkema stopt als burgemeester
Gerard Renkema stopt als burgemeester © Gemeente Nijkerk
NIJKERK - Gerard Renkema stopt in november 2024 na bijna 18 jaar als burgemeester van Nijkerk. Dat maakte hij maandag bij de nieuwjaarsbijeenkomst bekend. "Het besluit om te stoppen is niet eenvoudig geweest", laat Renkema weten.
Vanaf 2007 vervulde Renkema de rol van burgemeester in Nijkerk. "In de periode dat ik burgemeester van Nijkerk ben, heb ik de gemeente zich op allerlei manieren zien ontwikkelen. Met hart en ziel en veel plezier heb ik geprobeerd daar een bijdrage aan te leveren."

Andere rol

Volgens de burgemeester is zijn rol in de afgelopen jaren flink veranderd. Het zou een drukkere baan zijn geworden, met minder tijd voor zijn gezin: “Burgemeesters hebben er meer taken bij gekregen en zij staan regelmatiger in de frontlinie. Dit heeft ook zijn weerslag gehad op mijn gezinsleven. Daarom kies ik er nu voor om mijn leven op een andere manier te gaan invullen."

Nog geen vervanger

De gemeenteraad heeft nog geen vervanger gevonden voor Renkema. Door zijn vertrek nu al aan te kondigen, hoopt de burgemeester de raad ruim de tijd te geven. Op 16 november is de laatste dag van Renkema als burgemeester van Nijkerk.