liveblog | 8 januari

Auto ramt lijnbus • explosie bij camper

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 8 januari, 20:15 uur
maandag 8 januari
20:15

Auto ramt lijnbus

Op de Haspelstraat in Zevenaar heeft een ongeval plaatsgevonden tussen een personenauto en een lijnbus. De personenauto wilde de lijnbus inhalen die bij een halte stond. De inhalende auto had een tegemoetkomende auto en de vertrekkende bus niet in de gaten. Dat meldt een 112-correspondent ter plaatse.
Toen de auto wilde terugsturen naar de eigen weghelft ging het mis. De auto ramde de personenauto de lijnbus. Met forse blikschade als gevolg. Een handjevol passagiers die nog in de bus zaten, hebben een getuigenverklaring afgelegd. Hoe zij hun reis moesten vervolgen, was niet meteen duidelijk. De weg is tijdelijk afgesloten geweest voor verkeer.
Het incident.
Het incident. © Eastview Media
16:15

Politie zoekt fietser

De politie in Arnhem is op zoek naar een fietser die een meisje van 13 ten val bracht en haar aan haar lot overliet. Het gebeurde op 20 november op de Rosendaalseweg. Een auto kon net op tijd stoppen.
13:50

Politie zoekt getuigen inbraak

De politie is op zoek naar getuigen van een woninginbraak in Wezep. Dat gebeurde op de Kerkweg in de nacht van 4 op 5 januari. Buren van de bewoners van het huis merkten op dat er een raam open stond. Toen de bewoners gingen checken, bleek dat er ingebroken is.
De politie verzoekt mensen die iets gezien hebben om zich te melden.
13:45

Politie zoekt getuigen

Op zondag 7 januari ging een explosie af in of bij een camper aan de Ridderspoor in Hoevelaken. De camper raakte zwaar beschadigd. Er was ook schade aan een woning en meerdere voertuigen in de buurt. De politie doet onderzoek naar het voorval en roept getuigen op om zich te melden.
Wie meer weet, wordt verzocht contact op te nemen met een agent.
11:30

Overvallers Vaassen mogelijk gewapend

De politie zoekt getuigen van de overval op een Chinees restaurant in Vaassen van zondagavond. De politie spreekt nu van een overval door twee mannen, waarvan vermoed werd dat ze gewapend waren. Mogelijk waren er bij de overval drie verdachten betrokken, waarvan één op de uitkijk stond.
08:15

Politie-inval bij woning

De politie heeft maandagochtend een inval gedaan bij een appartement aan de Spijkerlaan in Arnhem, die straat loopt door de wijk Spijkerkwartier.
"In alle vroegte ramde de ondersteuningsgroep van de politie, ook wel het OG genoemd, de deur in van de woning boven een winkel", zo meldt een 112-fotograaf ter plaatse. "De voordeur moet in ieder geval vervangen worden."
Het is niet duidelijk waarom de politie de woning is binnengevallen. Ook is niet duidelijk of er iemand aangehouden is.
De politie tijdens de inval.
De politie tijdens de inval. © Persbureau Heitink