liveblog | 7 januari

Motorrijder zwaargewond na aanrijding • vaartuig vastgelopen

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 7 januari, 18:31 uur
18:31

Motorrijder zwaargewond na aanrijding

Op de Provincialeweg West (N327) bij Rumpt (gemeente West Betuwe) is aan het einde van de middag een ernstig ongeluk gebeurd. Een motorrijder kwam door nog onbekende oorzaak in botsing met een personenauto.
Door de klap kwam het slachtoffer ten val. De motorrijder is met ernstig letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Een 112-correspondent meldt dat er twee ambulances ter plaatse waren. Een opgeroepen traumahelikopter werd geannuleerd.
Voor zover bekend kwam de automobilist met de schrik vrij.
Het slachtoffer wordt gestabiliseerd.
Het slachtoffer wordt gestabiliseerd. © Marco van Deick/Persbureau Heitink
18:30

Auto crasht in sloot

Op de Netterdensestraat bij Netterden is een automobilist in een bocht rechtdoor gereden. Het ongeval gebeurde aan het begin van de avond. De wagen reed een knotwilg omver en kwam in een sloot tot stilstand.
Hoewel de auto zwaar beschadigd raakte, is de bestuurder nergens te bekennen, meldt een 112-correspondent die ter plaatse is. Het is dus niet duidelijk of er gewonden zijn gevallen.
De politie stelt een onderzoek in. Een bergingsbedrijf zal de auto uit de sloot moeten halen.
Politie op de plek van het ongeval
Politie op de plek van het ongeval © 112Achterhoek-nieuws/NewsUnited
16:20

Brandweer trekt voetveer los

De brandweer werd vanmiddag opgeroepen voor een vastgelopen boot op de Waal bij Wamel. Het bleek te gaan om de veerpont Pomona, die vaart tussen Tiel en Wamel. Het voetveer was gestrand ter hoogte van het voormalige Hotel Restaurant 't Veerhuis.
Volgens een 112-correspondent kwam de blusboot van Tiel ter plaatse om de pont los te trekken. Er waren twee passagiers en een schipper aanwezig op de veerboot. Die konden veilig aan wal komen.
De brandweer heeft het voetveer losgetrokken
De brandweer heeft het voetveer losgetrokken © Persbureau Heitink
16:00

Ongeluk op A50

Op de A50 bij Arnhem heeft vanmiddag een ongeval plaatsgevonden. De weg zat daardoor enige tijd volledig dicht.
Een auto botste rond 16.00 uur tegen de geleiderail en kwam vervolgend midden op de snelweg tot stilstand.
Volgens een 112-correspondent ter plaatse raakte er niemand gewond.
De auto raakte door de botsing beschadigd
De auto raakte door de botsing beschadigd © Roland Heitink / Persbureau Heitink
14:00

Wielrenner gewond na botsing met berucht paaltje

Op de Rivierweg bij Giesbeek is vanmiddag een wielrenner gewond geraakt. Volgens een 112-correspondent gebeurde dat door een botsing met een paaltje dat midden op het fietspad staat.
Even na 13.00 uur ging het mis. Het slachtoffer, dat deel uitmaakte van een groepje wielrenners, zag het paaltje waarschijnlijk over het hoofd en kwam hard ten val. De gewonde is later per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
Volgens de 112-correspondent gebeuren er vaker ongelukken door het paaltje dat moet voorkomen dat auto's de dijk op rijden. Onder meer bij een laagstaande zon wordt het obstakel nog weleens over het hoofd gezien en ook als er in groepen wordt gefietst is het al vaker misgegaan, weet de correspondent.
Door het paaltje gebeuren er vaker ongevallen
Door het paaltje gebeuren er vaker ongevallen © Dennis van Bemmel / Persbureau Heitink