liveblog | 7 januari

Weer ongeluk door berucht paaltje • voetveer loopt vast

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 7 januari, 16:10 uur
zondag 7 januari
16:10

Wielrenner gewond na botsing met berucht paaltje

Op de Rivierweg bij Giesbeek is vanmiddag een wielrenner gewond geraakt. Volgens een 112-correspondent gebeurde dat door een botsing met een paaltje dat midden op het fietspad staat.
Even na 13.00 uur ging het mis. Het slachtoffer, dat deel uitmaakte van een groepje wielrenners, zag het paaltje waarschijnlijk over het hoofd en kwam hard ten val. De gewonde is later per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
Volgens de 112-correspondent gebeuren er vaker ongelukken door het paaltje dat moet voorkomen dat auto's de dijk op rijden. Onder meer bij een laagstaande zon wordt het obstakel nog weleens over het hoofd gezien en ook als er in groepen wordt gefietst is het al vaker misgegaan, weet de correspondent.
Door het paaltje gebeuren er vaker ongevallen
Door het paaltje gebeuren er vaker ongevallen © Dennis van Bemmel / Persbureau Heitink
16:00

Brandweer trekt voetveer los

De brandweer werd vanmiddag opgeroepen voor een vastgelopen boot op de Waal bij Wamel. Het bleek te gaan om de veerpont Pomona, die vaart tussen Tiel en Wamel. Het voetveer was gestrand ter hoogte van het voormalige Hotel Restaurant 't Veerhuis.
Volgens een 112-correspondent kwam de blusboot van Tiel ter plaatse om de pont los te trekken. Er waren twee passagiers en een schipper aanwezig op de veerboot. Die konden veilig aan wal komen.
De brandweer heeft het voetveer losgetrokken
De brandweer heeft het voetveer losgetrokken © Persbureau Heitink
13:55

Angst na schietpartij in woonwijk

Bloedvlekken op de stoep vormen de stille getuigen van de schietpartij in de Arnhemse wijk Vredenburg afgelopen nacht. Bij buurtbewoners zit de schrik er goed in. "We zijn echt een beetje van de kaart. Dit maakt heel veel indruk."
Twee personen werden aan de Wildervankstraat in de normaal zo rustige wijk onder vuur genomen. Een echtpaar maakte het allemaal van dichtbij mee. "Ik heb vooraf de ruzie gehoord", vertelt de vrouw die op de plek van de schietpartij woont. "Ik heb zelf de schoten niet gehoord, maar mijn man wel."
07:24

Inbrekers op heterdaad betrapt

De politie in Nunspeet heeft in de nacht van 27 december twee mannen op heterdaad betrapt, toen zij aan de Hullerweg reden met een kofferbak vol gereedschappen. Dat is vandaag bekendgemaakt. Die nacht is er in Nunspeet ingebroken in vijf bedrijfsbusjes.
De twee waren opgemerkt door een bewoner, die ze met een zaklamp hadden zien schijnen en zien rommelen bij een bedrijfsbusje.
De twee zijn aangehouden en zitten in bewaring, zegt de politie. Zij moeten zich volgende week verantwoorden bij de rechter. De melder van de verdachte situatie heeft een bloemetje gekregen van de politie.
zaterdag 6 januari
00:40

Schietpartij in Arnhem

In de nacht van zaterdag op zondag heeft er een schietpartij plaatsgevonden aan de Wildervankstraat in Arnhem. Er zijn twee mensen gewond geraakt, zegt de politie.
Lees hier meer of bekijk de video.
Schietpartij in Arnhem, twee gewonden
00:02

Brand in busje

De brandweer van Vaassen is zaterdagavond laat opgeroepen voor een brand in een bestelauto op de van Riebeeckstraat. De brand was snel gedoofd.
Het vuur werd rond 23.00 uur ontdekt waarna de brandweer snel ter plaatse was. De schade aan de auto bleef beperkt tot de voorzijde van de bestelauto. De politie heeft verklaringen opgenomen en stelt een onderzoek in, zegt de videocorrespondent ter plaatse.
Weer ongeluk door berucht paaltje • voetveer loopt vast
Weer ongeluk door berucht paaltje • voetveer loopt vast