Arnhem en omstreken

Schietpartij in Arnhem, twee gewonden

De politie heeft de plek van het schietincident afgezet met linten.
De politie heeft de plek van het schietincident afgezet met linten. © Roland Heitink/Persbureau Heitink
ARNHEM - In de nacht van zaterdag op zondag heeft er een schietpartij plaatsgevonden aan de Wildervankstraat in Arnhem. Er zijn twee mensen gewond geraakt, zegt de politie.
Rond 00.40 uur kwam de melding binnen, waarna de hulpdiensten snel ter plaatse gingen. De straat is afgezet voor onderzoek. De twee slachtoffers zijn met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Over de ernst van de verwondingen is niets bekend.
De politie heeft besloten om de Dienst Speciale Interventies in te schakelen, om een woning te betreden, zegt een videocorrespondent ter plaatse. In de woning zou een persoon aanwezig zijn, deze is meegenomen naar het politiebureau.

Aanhoudingen

Volgens een videocorrespondent ter plaatse vond er ten tijde van het onderzoek een verdachte situatie plaats aan de Groningensingel, nabij het incident. Daar zouden ook twee mensen zijn gearresteerd. De politie bevestigt zondag dat de twee zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident.
De politie is een onderzoek gestart naar de toedracht van het schietincident. Bewoners die iets gezien of gehoord hebben, worden opgeroepen om zich te melden bij de politie.
Bekijk hier de beelden:
Schietpartij in Arnhem, twee gewonden