Rivierengebied

Het regent cheques van duizenden euro's op wijkfeest Geldermalsen

De PostcodeKanjer zet Geldermalsen op z'n kop
De PostcodeKanjer zet Geldermalsen op z'n kop © Omroep Gelderland
GELDERMALSEN - Cheques van duizenden euro's, optredens en gratis eten. Geldermalsen stond zaterdagavond volledig op z'n kop. Inwoners die meespelen met de PostcodeLoterij kregen tijdens een spetterend wijkfeest te horen hoeveel geld ze hebben gewonnen tijdens de PostcodeKanjer. "Ik kan het nog niet beseffen. Dit komt zo goed terecht."
De hoofdprijs van 58,9 miljoen euro viel op nieuwjaarsdag in het Betuwse dorp. De gelukkige winnaars die meespelen met postcode 4191 HB verdeelden met elkaar al 29,45 miljoen.
De andere helft gaat naar de deelnemers die meespelen met de winnende wijkcode. Hoe hoog het bedrag is dat zij maximaal per lot winnen, was afhankelijk van het aantal verkochte loten in de wijk.
Een feest vol vreugde en emotie

12.201 euro per lot

Tijdens een groot wijkfeest bij het complex van voetbalclub GVV werd zaterdagavond bekendgemaakt dat het om een bedrag gaat van 12.201 euro per lot. Winnaars die meer loten hadden - en dat waren er veel - zagen het prijzengeld dus aardig oplopen.
"Eerst maar eens wat op de spaarrekening zetten", reageerde een man nuchter. Maar er waren ook winnaars die al hadden bedacht hoe ze het gaan uitgeven: "Ik ga er lekker mee op vakantie. Goed begin van het nieuwe jaar." En een ander: "Ik ga het besteden aan een nieuwe tuin. Die moet worden opgeknapt."
Het feestelijke programma werd gepresenteerd door Gaston Starreveld. Er waren optredens van onder meer Flemming, en de duizenden aanwezigen konden genieten van gratis friet, erwtensoep en poffertjes.
Flemming trad op
Flemming trad op © Omroep Gelderland