Rivierengebied

Kerstbomenactie levert 8500 euro op voor goed doel

De kerstbomen worden ingezameld in Zaltbommel
De kerstbomen worden ingezameld in Zaltbommel © Omroep Gelderland
ZALTBOMMEL - Brandwijk Bommelerwaard Runners heeft zaterdag zo'n 1450 kerstbomen opgehaald voor het goede doel. Daarmee is rond de 8500 euro ingezameld voor de Stichting Roparun, voor structurele hulp aan mensen met kanker.
6 januari is het Driekoningen. Traditioneel het moment om de kerstboom de deur uit de doen. Voor het ophalen van de boom wordt een donatie van minimaal 4 euro gevraagd. Dat geld gaat dus naar Roparun. Het opgehaalde aantal van 1450 bomen is een record voor de organisatie.

Meer dan vorig jaar

"We hebben de kerstbomen opgehaald op zo'n 1300 adressen tussen Heerewaarden en Slot Loevestein in de Bommelerwaard. Er waren 21 ploegen op pad met in totaal ruim 50 vrijwilligers", vertelt Gerard Bambacht van Bommelerwaard Runners Roparun.
"We hebben 700 euro meer opgehaald dan vorig jaar. Het geld gaat 100 procent naar Stichting Roparun. Zo wordt het hospice in Zaltbommel ermee gesponsord", gaat Bambacht verder.

Borst geamputeerd

Bij Loes Rienstra uit Rossum werd een jaar geleden een borst geamputeerd vanwege borstkanker. Zij vindt de ophaalactie fantastisch. "Ik volg Roparun al jaren."
Rienstra vertelt dat ze zich nu heel goed voelt. "Sinds 1 oktober werk ik weer 40 uur. Dat is heerlijk. Maar het is wel een beetje eng, omdat ik niet weet wat er verder aan de hand is. Ik had een grote tumor. Chemotherapie heeft niet gewerkt. Ik had zo te zien geen uitzaaiingen. Maar we weten niet of er verder nog wat zit", stelt Rienstra.
"De nacontrole is een jaar nadien. Dat is maandag. De onzekerheid is best wel vervelend. Ik sta er heel goed in, maar ik durf niet te zeggen dat ik genezen ben."

'Zie de mooie dingen'

"Ik heb nooit gerookt, nooit gedronken. Het zit gewoon in in je", weet Rienstra. Zij heeft nog een advies voor mensen die ook net getroffen zijn door kanker: "Zie de mooie dingen om je heen. Besef wat je hebt. Al is het maar dat de zon schijnt."