liveblog | 6 januari

Veel schade na botsing • BMW uitgebrand

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 6 januari, 18:00 uur
zaterdag 6 januari
18:00

Veel schade na harde botsing

In Nijmegen zijn zaterdagmiddag twee auto's frontaal op elkaar gebotst. Het ongeval gebeurde rond 16.40 uur op de Scheidingsweg. Een van de wagens kwam daar op de verkeerde weghelft terecht met de aanrijding tot gevolg.
Hoewel beide wagens zwaar beschadigd raakten, kwamen alle inzittenden - voor zover bekend - met de schrik vrij. Een van de bestuurders is wel nagekeken in de ambulance, maar de vrouw hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Een bergingsbedrijf heeft beide auto's afgesleept.
Een ravage op de plek van het ongeval
Een ravage op de plek van het ongeval © Waldie Rutten / Persbureau Heitink
17:00

Bloemen voor verongelukte motorrijder

Op de Koningsweg in Arnhem waar vrijdagochtend een motorrijder om het leven kwam, zijn vandaag bloemen achtergelaten.
Het ongeval gebeurde vlak bij de Oranjekazerne, op de kruising met de West Vrijlandweg. Het slachtoffer kwam daar in botsing met een 'onopvallend dienstvoertuig' van de politie.
De motorrijder overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Het onderzoek naar de toedracht van het ongeval is nog in volle gang.
Op de Koningsweg in Arnhem waar vrijdagochtend een motorrijder om het leven kwam, zijn bloemen achtergelaten.
Op de Koningsweg in Arnhem waar vrijdagochtend een motorrijder om het leven kwam, zijn bloemen achtergelaten.
14:00

BMW door brand verwoest

In Nijmegen is vanochtend vroeg een BMW uitgebrand. De wagen stond geparkeerd aan de Tolhuis 52e straat. Rond 5.30 uur bleek hij in lichterlaaie te staan. De brandweer heeft het vuur geblust, maar kon niet voorkomen dat het voertuig zwaar beschadigd raakte. Hoe de brand is ontstaan, is niet bekend.
De zwaar beschadigde BMW
De zwaar beschadigde BMW © Waldie Rutten / Persbureau Heitink
11:30

Auto's in Nijkerk bekrast

Sinds de laatste week van december zijn er aan de Roexcamp en de Heinencamp in Nijkerk meerdere auto's bekrast. Dat gebeurt volgens buurtbewoners tijdens de nacht. Het gaat in totaal om acht voertuigen. De buurtbewoners zijn in contact met de politie over de vernielingen aan hun auto's. Het is niet duidelijk wie er verantwoordelijk is voor de bekrassingen.
De motorkap van de auto zit onder de krassen.
De motorkap van de auto zit onder de krassen. © eigen foto
07:55

Doppen van zelfgemaakte explosie

De politie is op zoek naar meer informatie over twee witte doppen die mogelijk zijn gebruikt voor een zelfgemaakt explosief. Tijdens nieuwjaarsnacht heeft er rond 2.15 uur een ontploffing plaatsgevonden in de wijk Drielanden in Harderwijk. Daarbij zou mogelijk gebruik zijn gemaakt van een vuurwerkbom.
Op de locatie werden door de politie twee witte doppen gevonden. De agenten willen weten of er mensen zijn die meer weten over deze doppen.
De twee doppen.
De twee doppen. © politie
07:06

Steekpartij Tiel

Bij een steekpartij aan de Akkerstraat in Tiel is vrijdagavond een persoon gewond geraakt. Om 23.15 uur kwam de melding binnen, waarna de politie ter plaatse ging. Via X laat de politie weten dat er een man is aangehouden. De omgeving werd ruim afgezet als plaats delict.
Het zou gaan om een steekpartij tussen twee mannen. Eén persoon is gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis. Het is niet bekend of deze persoon is aangehouden.
De politie heeft de plek van het steekincident afgezet met linten.
De politie heeft de plek van het steekincident afgezet met linten. © Marco van Deick/Persbureau Heitink