Stedendriehoek

Fietsster (57) ernstig gewond na aanrijding door auto

Bij een aanrijding in Apeldoorn kwam een fietser enige meters verder op het wegdek terecht en raakte zwaargewond.
Bij een aanrijding in Apeldoorn kwam een fietser enige meters verder op het wegdek terecht en raakte zwaargewond. © Luciano de Graaf
APELDOORN - Bij een aanrijding op de Zwolseweg in Apeldoorn is vrijdag een fietsster ernstig gewond geraakt. Ze wilde de weg oversteken, maar werd geschept door een auto. Het slachtoffer is in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis vervoerd.
Het ongeluk gebeurde rond 16.15 uur. De 57-jarige vrouw uit Apeldoorn belandde op de voorruit van de personenauto en kwam enkele meters verder op het wegdek terecht In de auto zat een 22-jarige man uit Rotterdam Twee ambulances en een traumahelikopter kwamen naar de Zwolseweg voor hulpverlening.

Na reanimatie naar ziekenhuis

Het slachtoffer zou zijn gereanimeerd en vervolgens met spoed naar het ziekenhuis in Zwolle zijn gebracht. De bestuurder van de personenauto is volgens standaardprocedure aangehouden. Deze is later weer heengezonden, laat de politie zaterdag weten.
De afdeling Verkeersongevallenanalyse van de politie zal onderzoek doen naar de toedracht van het ongeluk. De weg werd daarom in beide richtingen volledig afgesloten. "Er wordt nog onderzoek gedaan wat nu exact de oorzaak is geweest, deze onderzoeken duren altijd lang. We vermoeden dat het hier gaat om een voorrangskwestie", aldus de politie.
Een politiewagen die onderweg was naar het ongeval aan de Zwolseweg crashte op het kruispunt van de Oost Veluweweg met de Laan van de Leeuw tegen een personenauto, lees hier meer over dat incident.