Liemers / Achterhoek

En dat is drie: weer grote drugsdumping in de Achterhoek

Na een melding trof de politie voor de derde keer in twee dagen tijd een grote hoeveelheid drugsafval aan.
Na een melding trof de politie voor de derde keer in twee dagen tijd een grote hoeveelheid drugsafval aan. © 112Achterhoek-nieuws/NewsUnited
LOERBEEK - Het is flink raak in de Achterhoek met drugsdumpingen. Vrijdag trof de politie voor de derde keer in korte tijd grote aantallen jerrycans aan met drugsafval, dit keer in Loerbeek. Het gaat om 82 jerrycans en twee vaten.
Nadat donderdagavond al tientallen vaten werden aangetroffen in Sinderen en Pannerden, was het vrijdagmiddag weer raak. Langs de Lage Eltenseweg in Loerbeek vonden agenten een grote hoeveelheid drugsafval.

Melding van voorbijganger

De politie kreeg een melding van een voorbijganger dat er 'vreemde goederen, waaronder 82 vaten' in de berm lagen langs de weg. De omgeving van het zandpad werd afgesloten en de politie schakelde een gespecialiseerd bedrijf in om het drugsafval op te ruimen.

Verband tussen de dumpingen

De politie onderzoekt of er een verband is met de eerdere dumpingen in Sinderen en Pannerden, zegt een politiewoordvoerder. Ook in het Duitse Elten werden woensdag ruim honderd vaten aangetroffen.