Stedendriehoek

Straat al twee dagen zonder water, Vitens deelt waterflessen uit

Vitens is druk bezig met het herstellen van de waterleiding.
Vitens is druk bezig met het herstellen van de waterleiding. © Luciano de Graaf
APELDOORN - Inwoners van de Adelaarslaan en omgeving in Apeldoorn hebben al bijna twee dagen last van een waterstoring. "Normaal gesproken lossen we een waterleidingbreuk wel binnen een paar uurtjes op, maar elke keer als we een lek repareren ontstaat er door de druk een paar meter verderop steeds een ander lek", zegt Jaco Koek van Vitens.
Hoewel Vitens verwachtte de straat vrijdag aan het begin van de avond weer aan te kunnen sluiten op het water, zorgde een nieuwe lekkage voor problemen. De straat is afgesloten en de werkzaamheden duren tot zeker 23.00 uur.
De eerste waterleidingbreuk ontstond in de nacht van woensdag op donderdag. Hoeveel leidingbreuken er inmiddels al hebben plaatsgevonden, weet Koek niet precies. "Ik denk zeker drie of vier. Donderdagavond was het even spannend, want toen ontstond er ook een gasleidingbeuk. Die moesten we eerst oplossen, voordat we ergens anders een lek konden repareren."

Vitens deelt uit

Vitens komt de inwoners vrijdagmiddag tegemoet door waterflessen van 5 liter uit te delen. "Op een brandkraan aan de Valkenweg staat een spui te spuien, waardoor de waterdruk wat minder kan zijn", aldus de woordvoerder.
Vitens is al sinds de nacht bezig om de leidingbreuk te herstellen.
Vitens is al sinds de nacht bezig om de leidingbreuk te herstellen. © Luciano de Graaf
Hoe de eerste leidingbreuk kon ontstaan, is nog onduidelijk. Het zou gaan om een verouderde waterleiding.
Blijf op de hoogte van het laatste 112-nieuws: