liveblog | 5 januari

Opnieuw waterleidingbreuk • veel blikschade bij ongeval

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 5 januari, 21:30 uur
vrijdag 5 januari
21:30

Nieuw lek: straat nog steeds zonder water

Het zit de bewoners van de Valkenweg in Apeldoorn niet mee, zij zitten al vanaf donderdagochtend zonder water. Keer op keer is er een breuk in de waterleiding, Vitens verwacht nog tot vrijdagavond 23.00 uur bezig te zijn met werkzaamheden. Bewoners kunnen flessen water ophalen ter hoogte van nummer 65. De straat staat deels blank en is afgesloten.
Vitens deelt water uit aan de gedupeerde bewoners in Apeldoorn.
Vitens deelt water uit aan de gedupeerde bewoners in Apeldoorn. © Luciano de Graaf
19:00

Drie auto's betrokken bij aanrijding

Bij een botsing op kruising van de Kellenseweg met de Zuiderhavenweg in Tiel zijn vrijdagmiddag drie auto's beschadigd. Door een voorrangsfout kwamen twee personenauto's met elkaar in botsing. Ook een voertuig dat stilstond werd geraakt en liep schade op. Er lagen veel brokstukken op de weg en er kwamen verschillende airbags uit. Het personeel van een ambulance die toevallig langsreed verleende eerste hulp. Er zijn een aantal personen nagekeken, maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. Twee personenauto's zijn meegenomen met de berger.
Veel blikschade bij een ongeval in Tiel.
Veel blikschade bij een ongeval in Tiel. © Marco van Deick/Persbureau Heitink
18:05

Fietser geschept door auto

Een fietser raakte zwaargewond bij een aanrijding in Apeldoorn.
Een fietser raakte zwaargewond bij een aanrijding in Apeldoorn. © Luciano de Graaf
Een fietser werd vrijdagmiddag tijdens het oversteken van de Zwolseweg in Apeldoorn geschept door een automobilist. De fietser is in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis vervoerd.
17:18

Politie botst op personenauto

De auto botste op de achterkant van de personenauto.
De auto botste op de achterkant van de personenauto. © Luciano de Graaf
Een politieauto en een personenauto zijn vrijdag in Apeldoorn op elkaar gebotst. Dat gebeurde op de kruising van de Oost Veluweweg met de Laan van de Leeuw.
16:59

Opnieuw drugs gedumpt in Achterhoek

Het is flink raak in de Achterhoek met drugsdumpingen. Vrijdag trof de politie voor de derde keer in korte tijd grote aantallen jerrycans aan met drugsafval, dit keer in Loerbeek. Het gaat om 82 jerrycans en twee vaten.
Nadat donderdagavond al tientallen vaten werden aangetroffen in Sinderen en Pannerden, was het vrijdagmiddag weer raak. Langs de Lage Eltenseweg in Loerbeek vonden agenten een grote hoeveelheid drugsafval.
Na een melding trof de politie voor de derde keer in twee dagen tijd een grote hoeveelheid drugsafval aan.
Na een melding trof de politie voor de derde keer in twee dagen tijd een grote hoeveelheid drugsafval aan. © 112Achterhoek-nieuws/NewsUnited
13:55

A30 enige tijd dicht

Afgelopen woensdag zat de A30 enige tijd dicht na een ongeval, ter hoogte van Lunteren. Een van de betrokken bestuurders bleek onder invloed te hebben gereden. De man (29) had zowel alcohol als drugs op. Hij moest mee naar het bureau. Zijn 23-jarige passagier raakte gewond. De inzittende van het andere betrokken voertuig raakte niet gewond.