Stedendriehoek

McDonald's op plek schnitzelcafé? 'Zijn niet van plan weg te gaan'

McDonald's heeft een bouwvergunning aangevraagd voor het perceel waar nu Schnitzelcafé 't Ooievaarsnest zit.
McDonald's heeft een bouwvergunning aangevraagd voor het perceel waar nu Schnitzelcafé 't Ooievaarsnest zit. © Google Streetview
WARNSVELD - Fastfoodketen McDonald's wil een nieuw restaurant openen in het buitengebied van Zutphen. De gemeente publiceerde vlak voor kerst de vergunningaanvraag voor de bouw van een nieuw restaurant aan de Lochemseweg 16 in Warnsveld. Op deze plek zit nu schnitzelcafé 't Ooievaarsnest.
En voorlopig zal dat ook nog wel zo blijven, benadrukt Arie Maalderink, de eigenaar van het perceel aan de Lochemseweg in Warnsveld. "Er is een bouwvergunning aangevraagd door McDonald's, dat is het. Veel meer kan ik er niet over zeggen." Maalderink zou zijn perceel wel willen verkopen.
Het zal enige tijd duren voor duidelijk is of de bekende fastfoodketen de vergunning ook daadwerkelijk krijgt. Er kunnen nu zienswijzen worden ingediend en als er een besluit is genomen, kunnen betrokkenen nog bezwaarschriften indienen.

Goedlopende zaak

Maalderink stelt: "Ook als deze vergunning wordt verleend, zal het nog een tijd duren voordat er gebouwd wordt. De uitbaters van 't Ooievaarsnest hebben een goedlopende zaak en het zou maar zo kunnen dat zij tot in lengten van dagen de huurders blijven."
Volgens Maalderink is het contact met zijn huurders goed. "Ik ben er vanmiddag nog geweest. Voor hen verandert er voorlopig niks en dat wil ik ook benadrukken. De huur is niet opgezegd."

Feesten en partijen gaan door

Ap en Bianca Udink, de eigenaren van schnitzelcafé 't Ooievaarsnest, geven aan dat zij niet van plan zijn te stoppen met hun onderneming. "Het is ook nog helemaal niet zeker dat wij hier weg moeten. Wij blijven hier dus gewoon doorgaan. Wij zijn ook nog niet van plan om hier weg te gaan. Er is inderdaad een aanvraag gedaan, maar dat wil niet zeggen dat de grond al verkocht is en wij dus weg moeten. Wij blijven feesten en partijen en reserveringen aannemen zolang er nog geen duidelijkheid is."

'Bouwplannen passen in landschap'

Dat Maalderink er wel oren naar heeft om zijn perceel te verkopen, heeft volgens hem te maken met zijn leeftijd. "Je komt op een punt dat je gaat nadenken over je onroerend goed. Wat wil ik daarmee? Verkopen is dan een optie." Volgens hem zien de bouwplannen van McDonald's er goed uit. "Het past prima in het landschap en het is een solide bedrijf", zegt hij.

Veel speculaties

De bouwaanvraag zorgt volgens Maalderink voor veel speculaties en dat betreurt hij. "De eigenaren van 't Ooievaarsnest krijgen telefoontjes van mensen die willen weten of hun feest daar nog wel kan doorgaan. Natuurlijk kan dat! Er is alleen nog maar een bouwaanvraag. Nogmaals, voorlopig verandert er helemaal niks."