Rijk van Nijmegen / Rivierengebied

Verdachte mishandeling agent bij jaarwisseling langer vast

Ter illustratie.
Ter illustratie. © ANP
NIJMEGEN - De 23-jarige man die in de nieuwjaarsnacht in Nijmegen werd aangehouden voor zware mishandeling van een agent, blijft twee weken langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris donderdag besloten.
De politieman raakte ernstig gewond in zijn gezicht. Hij moest naar het ziekenhuis met onder meer een gebroken kaak. Het slachtoffer werd aangevallen, toen hij probeerde een ruzie te sussen tussen twee mensen in de Betouwstraat. Collega-agenten en een beveiliger van een café schoten te hulp. De verdachte werd kort daarop aangehouden in de Nijmeegse binnenstad.
Een 22-jarige verdachte van het gooien van zwaar vuurwerk naar de Mobiele Eenheid (ME) in Hedel is later op donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hedel kende een onrustige nieuwjaarsnacht, waarbij de ME werd ingezet en de gemeente een noodbevel gaf.
"Het is te gek voor woorden dat sommigen zich met oud en nieuw zo laten gaan", zei burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen eerder. "Die heftige incidenten zijn onacceptabel en abnormaal." Waarnemend politiechef Gert Veurink van de politie Oost-Nederland noemde het 'schokkend en diep triest' dat agenten mishandeld worden en vuurwerk om hun oren krijgen.