liveblog | 4 januari

Brand in school blijkt aangestoken • water- en gasleiding gesprongen

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 4 januari, 21:55 uur
21:55

Waterleiding gesprongen in Apeldoorn

In Apeldoorn zitten 77 huishoudens donderdagavond zonder water. Er is een waterleiding geknapt op de Valkenweg en bij de herstelwerkzaamheden knapte ook een gasleiding. Vitens geeft aan dat het tot 02.00 uur kan duren voor de bewoners weer water hebben.
Een waterleiding aan de Valkenweg in Apeldoorn is gesprongen, bij de herstelwerkzaamheden knapte ook een gasleiding.
Een waterleiding aan de Valkenweg in Apeldoorn is gesprongen, bij de herstelwerkzaamheden knapte ook een gasleiding. © Luciano de Graaf
20:12

Brand school blijkt aangestoken

De brand die woensdagavond woedde in de Da Costaschool in Elspeet is aangestoken. Dat laat de politie donderdag weten via sociale media. De brand begon in een naastgelegen container en sloeg daarna over naar het gebouw. Een voorbijganger ontdekte de vlammen en sloeg alarm. De brandweer wist de vlammen uiteindelijk onder controle te krijgen.
De brand in Elspeet ontstond in een naastgelegen container en is vervolgens overgeslagen.
De brand in Elspeet ontstond in een naastgelegen container en is vervolgens overgeslagen. © Luciano de Graaf
19:05

Aanrijding in Wekerom: voertuig rijdt door

Na een aanrijding tussen twee voertuigen op de Lage Valkseweg in Wekerom is een van de betrokken auto's donderdagavond doorgereden. Dat meldt een fotocorrespondent ter plaatse. Rond 18.00 uur kwamen de voertuigen met elkaar in botsing.
Een vrouw zat samen met drie kinderen in de auto die zwaar beschadigd achterbleef. Zij zijn allen nagekeken door ambulancepersoneel, de vrouw was in staat om zelf naar het ziekenhuis te gaan. De kinderen kwamen met de schrik vrij.
Een van de auto's betrokken bij een aanrijding raakte zwaar beschadigd.
Een van de auto's betrokken bij een aanrijding raakte zwaar beschadigd. © Persbureau Heitink
18:55

Grote pompen ingezet tegen wateroverlast

Op 't Oosteneind in Geldermalsen zijn grote pompen geplaatst om extra water de Linge in te pompen. De polders kunnen het water niet meer kwijt en de Linge moet nu een extra buffer worden. Om alles te verpompen zijn tractoren ingezet en de weg is volledig afgesloten.
In Geldermalsen zijn grote waterpompen ingezet om wateroverlast tegen te gaan.
In Geldermalsen zijn grote waterpompen ingezet om wateroverlast tegen te gaan. © Persbureau Heitink
18:40

N345 dicht door wateroverlast

De N345 tussen Zutphen en Apeldoorn is afgesloten, er is te veel water op het wegdek. Het leegpompen van sloten heeft niet voldoende geholpen, de weg is dicht.
De N345 moest donderdagmiddag vanwege wateroverlast dicht.
De N345 moest donderdagmiddag vanwege wateroverlast dicht. © Google Maps
16:09

Groot lek, groot gat

Een groot gapend gat en veel zand en modder op de Valkenweg in Apeldoorn. Donderdag brak daar namelijk in alle vroegte een waterleiding. Vitens is al de gehele dag bezig met herstelwerkzaamheden.
Rond 04.45 uur werd de lekkage ontdekt. De Valkenweg stond blank. Vitens was snel ter plaatse en sloot het water af om de leiding te herstellen. Door de leidingbreuk ontstond er een zogeheten sinkhole, een groot gapend gat in de stoep.
Vitens verwacht nog tot zeker donderdagavond bezig te zijn met herstel. Omwonenden moeten rekening houden met minder of geen water uit de kraan.
Hier in Apeldoorn brak de waterleiding.
Hier in Apeldoorn brak de waterleiding. © Luciano de Graaf