liveblog | 4 januari

In de sloot • fietser geschept

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 4 januari, 15:22 uur
15:22

Op de kop in sloot

Een personenauto is ondersteboven in een sloot beland naast de Kruisbergseweg in Zelhem. Dat gebeurde donderdagmiddag rond 14.45 uur.
De witte personenauto raakte door onbekende oorzaak van de weg en kwam ondersteboven in de sloot tot stilstand. Meerdere voorbijgangers stopten meteen en schoten te hulp.
Zij wisten de inzittende via de achterzijde te bevrijden en naar de kant te helpen. Ambulancepersoneel kwam voorbij voor een controle.
In Zelhem belandde deze auto in een sloot.
In Zelhem belandde deze auto in een sloot. © 112Achterhoek-nieuws
06:55

Dronken fietser geschept

Op de Barneveldseweg N301 in Nijkerk is donderdagochtend vroeg een ongeval gebeurd waarbij een fietser gewond is geraakt. De jongeman op de fiets stak de weg over en werd geschept door een automobilist. Na een controle in de ambulance werd de jongeman met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Harderwijk. Dat meldt een 112-verslaggever ter plekke.
De automobilist is een 50-jarige man uit Barneveld, de fietser een 30-jarige man uit Nijkerk. Na afname van een blaastest bleek de fietser onder invloed te zijn. Daarop gingen de politieagenten mee naar het ziekenhuis voor een bloedproef. Fietsen onder invloed van alcohol kan worden beboet.
De bestuurder van de auto raakte niet gewond, maar de schade aan de auto was aanzienlijk. Deze moest worden afgesleept.
De auto met een deuk in de ruit.
De auto met een deuk in de ruit. © Persbureau Heitink
Witte, blauwe en zwarte vaten en emmers deels bedekt met een blauw zeil werden gevonden door een passant, tussen de verdorde bladeren in een sloot. De flessen zaten vol met een onbekend goedje. Weten wat erin zat? Lees het hieronder.
06:45

Brand onder motorkap

Op de Engelenburgstraat in Arnhem heeft in de nacht van woensdag op donderdag een autobrand gewoed. Rond middernacht kwam de melding van de autobrand binnen. Ter plekke stond een personenauto aan de voorzijde in brand. Door snel optreden van politie en buurtbewoners die al begonnen waren met blussen, was de brand snel geblust. Toch kon niet voorkomen worden dat de voorkant van de auto uitbrandde.
De auto en de brandweer.
De auto en de brandweer. © Persbureau Heitink
06:40

Brand in studentenflat

Woensdagavond laat is de brandweer groot uitgerukt voor een brand in een studentenflat aan de Professor Bromstraat. Laat op de avond moest een deel van de studenten hun kamers uit. Na de ontruiming stonden zij een tijd buiten. Dit duurde echter niet lang, want de brandweer had het vuur snel onder controle. Wel was er flinke rookontwikkeling en moest de flat eerst worden geventileerd. Wat er heeft gebrand kon brandweer nog niet zeggen. Dat meldt een 112-verslaggever ter plekke.
De studenten werden ontruimd.
De studenten werden ontruimd. © Persbureau Heitink