Arnhem en omstreken / Gelderse Vallei

Veel meldingen van schade door storm Henk

Een boom waaide op een auto.
Een boom waaide op een auto. © Persbureau Heitink
ARNHEM - Op veel plekken in Gelderland heeft storm Henk schade aangericht. De harde wind speelde mogelijk een rol bij de grote brand die een kippenschuur in de as legde en waarbij 50.000 kippen omkwamen.
Aan de Rosandeweg in Oosterbeek waaide een boom om. De weg werd erdoor versperd. De schade aan een huis aan de Nieuwe Kazernelaan in Ede bleef relatief klein, nadat een boom op de woning was gevallen.
Ook waaide een boom om in Tiel. De boom kwam terecht op een geparkeerde auto. In de wagen zit nu een fikse deuk. In Arnhem hield een omgewaaide beuk de weg bezet. Deze is doormidden gezaagd door de brandweer.

Antenne begeeft het

De brandweer in Harderwijk moest met een hoogwerker naar het dak van een woning, omdat een afgebroken antenne naar beneden dreigde te vallen. De bewoner van het getroffen huis gaf volgens een correspondent aan dat de antenne al zo'n 15 jaar op het dak stond en dat er nooit eerder problemen waren geweest.
Een afrit van de A1 werd tijdelijk afgesloten bij Barneveld, nadat een of meerdere bomen de weg op waaiden.

Snelle windstoten

Het zwaartepunt van de storm lag in het noorden van het land. Daar waren windstoten tot 120 kilometer per uur. In onze provincie zijn windstoten tot 90 kilometer per uur gemeten.