Arnhem en omstreken

Storing website en app Omroep Gelderland

Omroep Gelderland
Omroep Gelderland © Omroep Gelderland
De website en mobiele app van Omroep Gelderland kampen sinds dinsdagavond met een technische storing. De problemen ontstonden nadat de technische ruimte waarin de stroomvoorziening is gevestigd, water maakte. Waarschijnlijk hebben het verhoogde grondwaterpeil en de vele regen van de voorbije dagen daar een rol bij gespeeld.
"In de ruimte waar de stroomvoorziening en de hoofdschakelaar zitten, is in de avonduren water in de schakelkast gekomen. Dat constateren is één, maar het moet vervolgens ook nog opgelost worden", legt facilitair manager Jaap Hilbrink uit. "We zijn sinds dinsdagavond druk bezig de situatie te verhelpen."
Inmiddels is de situatie zodanig verbeterd, dat alle uitzendingen op Radio Gelderland woensdag door kunnen gaan. Ook TV Gelderland is voor iedereen te ontvangen. Het kan zijn dat zich nog kortstondig storingen voordoen. Er wordt hard aan gewerkt om alle kanalen weer in orde te brengen. "Vanaf nu is het de bedoeling dat alles het stapsgewijs weer gaat doen", aldus Hilbrink.
Hier luister je (online) live naar Radio Gelderland
Hier kijk je (online) live naar TV Gelderland
Omroep Gelderland is ook beschikbaar op Facebook en Instagram