liveblog | 3 januari

Brand in school • vuurwerk in feesttent

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 3 januari, 21:35 uur
21:35

Vuurwerk in feesttent

In Elburg is op nieuwjaarsnacht zwaar vuurwerk in een feesttent gegooid. Dat gebeurde bij een feest aan de Zwolscheweg. Er was daar een grote tent geplaatst vanwege een nieuwjaarsfeest op het Schootsveld.
Een van de aanwezigen liep ernstig oogletsel op door het vuurwerk.
De politie is op zoek naar getuigen en beelden. Mogelijk zijn er foto's en video's gemaakt. Wie meer weet, kan zich melden bij de politie.
20:36

Snelweg dicht na ongeval

De A30 van Lunteren naar Barneveld was woensdagavond afgesloten vanwege een ongeluk tussen twee auto's. Eén van de vier betrokken raakte lichtgewond aan zijn hand.
20:20

Auto in weiland

Een personenauto werd woensdagavond aangetroffen in een drassige weiland aan de Baalsestraat in Haalderen. Volgens een 112-correspondent ter plaatse schrokken twee passanten van een persoon die in een onverlichte berm liep. De twee vonden daarna de auto zonder bestuurder en belden vervolgens de politie.
Twee agenten zouden het drassige weiland hebben betreden en het voertuig hebben doorzocht. Hier hebben ze alleen een telefoon aangetroffen, meldt de correspondent. Onduidelijk is waar de bestuurder is. Een berger komt het voertuig uit het drassige weiland halen.
Auto gevonden in een weiland in Haalderen
Auto gevonden in een weiland in Haalderen © Persbureau Heitink
19:40

Schade aan school door brand

De Da Costaschool in Elspeet heeft flinke schade opgelopen door een brand die woensdagavond is ontstaan in een naastgelegen container. Inmiddels is de brand onder controle.
Volgens een 112-correspondent is de brand ontdekt door een voorbijganger. Rond 19.00 uur kreeg de brandweer een melding binnen. Drie blusvoertuigen, twee waterwagens en een hoogwerker kwamen ter plaatse.
De brand ontstond in een naastgelegen container en is vervolgens overgeslagen.
De brand ontstond in een naastgelegen container en is vervolgens overgeslagen. © Luciano de Graaf
De schade is na de brand enorm.
De schade is na de brand enorm. © Luciano de Graaf
De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland laat weten op X dat de brand beperkt is gebleven tot de buitenzijde van de school. In de school hangt nog wel wat rook. De brandweer gaat met ventilatoren deze rook verdrijven.
Hoe de brand kon ontstaan, is niet duidelijk. Vermoedelijk is er sprake van brandstichting, meldt de correspondent. De politie doet onderzoek.
17:20

Inbraken in Elst

Afgelopen nacht zijn er meerdere inbraken bij bedrijven in en rondom het centrum van Elst geweest. Op de Zonnegloren is ook ingebroken in een woning.
De politie is op zoek naar camerabeelden en getuigen. Wie iets weet of gezien heeft, wordt verzocht te bellen naar een agent.
17:15

Politie zoekt getuigen aanrijding

In Ede is 22 december op de Molenstraat een scooterrijder aangereden door een auto. De scooterrijder raakte gewond. De bestuurder van de auto is toen doorgereden, waardoor de politie nu op zoek is naar die bestuurder. Het gaat om een witte Volkswagen.
Wie meer weet, wordt verzocht contact op te nemen met de politie.