liveblog | 2 januari

Vrachtwagen gekanteld • felle woningbrand

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 2 januari, 09:00 uur
dinsdag 2 januari
09:00

Politie zoekt doorrijder

De politie in Ede is op zoek naar de bestuurder van een witte Volkswagen Golf die op 22 december is doorgereden na een ongeluk. Op de Molenstraat werd een scooterrijder aangereden, de opzittende raakte daarbij gewond.
De andere partij is daarna doorgereden. "Dit noemen wij het verlaten van een plaats van ongeval. Dit is strafbaar. We zijn op zoek naar getuigen die ons iets kunnen vertellen over deze aanrijding en misschien belangrijke informatie hebben", aldus de politie.
08:25

Vrachtwagen gekanteld

De N346 tussen Zutphen en Hengelo is afgesloten ter hoogte van Lochem, omdat er een vrachtwagen is gekanteld. De chauffeur is nagekeken door de ambulance, maar is niet gewond geraakt.
De vrachtwagen raakte van de weg, na een stuurcorrectie zou het voertuig zijn omgevallen. Er zat veevoer in de vrachtwagen. Een tegemoetkomende auto kon de vrachtwagen nog ontwijken, maar eindigde midden in de lading. De inzittenden zijn ongedeerd gebleven.
De lading ligt over de weg.
De lading ligt over de weg. © Rens Hulman
07:30

Beeld brand dieren

Bekijk hier de beelden van de brand in Dieren:
Acht woningen werden ontruimd
06:11

Grote woningbrand in Dieren

Aan de Thorbeckestraat in Dieren heeft in de nacht van maandag op dinsdag een zeer grote woningbrand gewoed. Even na 2.00 uur kwam de melding binnen, waarna de hulpdiensten groots uitrukten.
Bij het arriveren van de brandweer sloegen de vlammen uit een bovenwoning en niet lang daarna sloeg het vuur over naar de woning eronder. Bij aankomst stonden al meerdere bewoners op straat, zegt Marco Misset, woordvoerder Veiligheidsregio Gelderland-Midden. De bewoners van acht woningen zijn geëvacueerd en opgevangen in de brandweerkazerne.
De brandweer heeft het vuur onder controle gekregen, maar meerdere woningen zijn voorlopig onbewoonbaar. Er is niemand gewond geraakt bij de brand. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet duidelijk. Volgens de veiligheidsregio is de woning dusdanig uitgebrand dat er niks meer terug te vinden is. "Wellicht dat de verzekering de brand gaat onderzoeken", aldus de woordvoerder.
De vlammen sloegen uit de woning in Dieren.
De vlammen sloegen uit de woning in Dieren. © Sebastiaan Kleijn/Persbureau Heitink
maandag 1 januari
00:05

Brand in flat

Op de Halve Morgen in Westervoort heeft maandagavond een brand gewoed bij de berging van een appartementencomplex. De flat werd deels ontruimd
Rond 20.30 uur ging de brandweer richting de flat omdat er een melding was van brand. Een berging stond inderdaad in brand, wat de nodige rook veroorzaakte. Nog voor de komst van de brandweer hadden bewoners van het complex op deuren gebonkt om de flat te ontruimen.
De brandweer heeft korte tijd bluswerkzaamheden verricht en heeft de berging en portiek geventileerd. Wat er precies heeft gebrand en wat de oorzaak was, is onbekend.
Er woedde brand in de berging van deze flat in Arnhem.
Er woedde brand in de berging van deze flat in Arnhem. © Persbureau Heitink