liveblog | 1 januari

Gebroken kaak voor agent, verdachte aangehouden

 
Laatst bijgewerkt: 1 januari, 19:12 uur
maandag 1 januari
19:12

Politieagent ernstig gewond na mishandeling in Nijmegen

Een politieman is in de nacht van zondag op maandag in Nijmegen ernstig gewond geraakt in zijn gezicht, doordat hij werd mishandeld door een 23-jarige man. De politieman moest naar het ziekenhuis met onder meer een gebroken kaak. De verdachte, een man uit Nijmegen, zit nog vast.
De politieman probeerde een ruzie te sussen tussen twee mensen in de Betouwstraat toen de 23-jarige man hem aanviel. Collega-agenten en een beveiliger van een café schoten te hulp. De verdachte werd kort daarop aangehouden in de binnenstad.
Het hoort bij een reeks incidenten die tijdens de jaarwisseling plaatsvonden in de stad. Het zorgde voor een onrustige nacht in Nijmegen. Burgemeester Bruls maakte zich boos en noemde het "wederom een slechte nacht."
16:04

Man (22) opgepakt voor gooien zwaar vuurwerk

De politie heeft een 22-jarige man uit de Gelderse gemeente Maasdriel aangehouden voor het gooien van zwaar vuurwerk naar politieagenten. Dat gebeurde tijdens een onrustige nieuwjaarsnacht in Hedel, waarbij de Mobiele Eenheid (ME) werd ingezet en de gemeente een noodbevel gaf.
De onrustige nacht begon met een autobrand, waardoor een grotere brand ontstond. Brandweermensen die het vuur wilden blussen, werden bekogeld met zwaar vuurwerk. Ook naar de politie werd vuurwerk gegooid. De ME greep in om de situatie onder controle te krijgen. Een politieagent liep daarbij gehoorbeschadiging op.
De verdachte zit nog vast. De politie doet verder onderzoek naar de ongeregeldheden en sluit meer aanhoudingen niet uit. Burgemeester Jaco Geurts van Maasdriel noemt de incidenten 'diep triest'.
De ME kwam in Hedel in actie.
De ME kwam in Hedel in actie. © Meesters Multi Media
15:10

Vuurwerkafval ophalen voor KiKa

Fien (9 jaar) en Hanne (6 jaar) uit Westervoort halen vuurwerkafval op voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).
Maandag voor de lunch hadden de twee al 40 vuilniszakken met vuurwerkafval opgehaald en daar komen er zeker nog bij. Daarnaast doneren mensen via een QR-code.
Morgen leveren Fien en Hanne de zakken in bij de gemeente. De opbrengst gaat dus naar KiKa.
14:15

Aantal vuurwerkslachtoffers bijna verdubbeld

Veel meer vuurwerkslachtoffers in Gelderland dan voorgaande jaren. Er zijn dit keer 44 mensen met vuurwerkletsel behandeld in de Gelderse ziekenhuizen tegenover 24 rond de vorige jaarwisseling. Over het algemeen ligt het aantal vuurwerkslachtoffers rond oud en nieuw rond de 30.
Een arts inspecteert het oog van een patiënt in het ziekenhuis.
Een arts inspecteert het oog van een patiënt in het ziekenhuis. © ANP
13:00

Eerste baby in het nieuwe jaar

Acht minuten na middernacht is de eerste Gelderse baby van het jaar geboren.
Loué kwam ter wereld in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen. Haar ouders uit Leuth zijn dolgelukkig.
Loué en haar trotse ouders
Loué en haar trotse ouders © CWZ
08:00

Brandweer met vuurwerk bekogeld

Brandweerlieden zijn tijdens de jaarwisseling op meerdere plekken in Gelderland-Zuid met vuurwerk bekogeld. Behalve in Hedel en Tiel, waar de Mobiele Eenheid (ME) werd ingezet om de rust terug te brengen, was het raak in Kerkdriel, Nijmegen (Meijhorst) en Dodewaard.
In Hedel gingen weer meerdere auto's in vlammen op.
In Hedel gingen weer meerdere auto's in vlammen op. © Bart Meesters / Meesters Multi Media