liveblog | 1 januari

In de sloot • vlammen in de gang

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 1 januari, 21:25 uur
21:25

Brandje in flat

Op de Halve Morgen in Westervoort heeft maandagavond een brand gewoed bij de berging van een appartementencomplex. De flat werd deels ontruimd
Rond 20.30 uur ging de brandweer richting de flat omdat er een melding was van brand. Een berging stond inderdaad in brand, wat de nodige rook veroorzaakte. Nog voor de komst van de brandweer hadden bewoners van het complex op deuren gebonkt om de flat te ontruimen.
De brandweer heeft korte tijd bluswerkzaamheden verricht en heeft de berging en portiek geventileerd. Wat er precies heeft gebrand en wat de oorzaak was, is onbekend.
Er woedde brand in de berging van deze flat in Arnhem.
Er woedde brand in de berging van deze flat in Arnhem. © Persbureau Heitink
20:56

In de sloot

Een auto kwam maandagavond ondersteboven in een sloot terecht in de buurt van Laag-Keppel. Het ging door onduidelijke oorzaak mis op een stille plek langs de Eldrikseweg. Voorbijgangers zagen de auto vervolgens op de kop in de sloot liggen en waarschuwden de hulpdiensten.
De bestuurder is in een ambulance afgevoerd. Volgens een fotocorrespondent was de man onder invloed en meldden de hulpdiensten dat de man 'een engeltje op zijn schouder heeft gehad'. Mogelijk heeft de auto daar langere tijd ondersteboven gelegen.
Deze auto kwam in een ondiepe sloot terecht.
Deze auto kwam in een ondiepe sloot terecht. © 112Achterhoek-nieuws
17:31

Brand in gang

In een woning in Lochem heeft maandagmiddag korte tijd brand gewoed. Het vuur brak door onbekende oorzaak uit achter de voordeur. De brandweer kon de boel snel blussen, maar toch was de schade aanzienlijk.
Volgens de brandweer waren de bewoners van het huis aan de Vilderstraat niet thuis. Een onderzoek moet uitwijzen wat de oorzaak was van de brand.
Brand in de Vilderstraat in Lochem.
Brand in de Vilderstraat in Lochem. © Rens Hulman
09:00

Brand bij boerenbedrijf

Bij een boerenbedrijf aan de Bosstraat in Didam heeft op nieuwjaarsochtend brand gewoed. Volgens een 112-correspondent kwam er veel rook uit een hooi-opslag. De brandweer had de brand snel onder controle. Er zijn geen gewonden gevallen. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend.
De brandweer kon erger voorkomen
De brandweer kon erger voorkomen © Eastview Media
05:28

Autobrand in Hattem

De brandweer is in de nieuwjaarsnacht in actie gekomen voor een autobrand aan het Vijzelpad, in het buitengebied van Hattem. Rond 02.30 uur sloegen daar de vlammen uit een geparkeerde personenauto.
Bij aankomst ontdekte de brandweer dat de auto dichtbij een schuur geparkeerd stond. Omdat het risico bestond dat het vuur zou overslaan naar de schuur, en naar een rietgedekte woning die vlakbij stond, werd alles op alles gezet om te voorkomen dat de vlammen zich verder zouden uitbreiden. Een gescheurde brandstoftank in de auto bemoeilijkte de situatie, daarom werd geblust met blusschuim in plaats van met water.
Bij de brand raakte ook een tweede auto beschadigd. Hoe de brand kon ontstaan, is nog niet duidelijk. Een 112-verslaggever die naar de plek van de brand is gegaan, zegt dat er mogelijk sprake was van een technisch defect aan de auto.
De brandweer aan het werk in Hattem.
De brandweer aan het werk in Hattem. © Stefan Verkerk / NewsUnited
03:24

Vreugdevuur beëindigd

De brandweer heeft in de nieuwjaarsnacht een vreugdevuur in Culemborg beëindigd. De brand woedde al langere tijd op het kruispunt van de Middelcoopstraat met de Van Hogendorpstraat in de stad. Een 112-verslaggever zegt dat er voortdurend nieuw brandbaar materiaal op het vreugdevuur werd gegooid, waardoor dat vuur bleef branden.
De politie was ter plaatse om te voorkomen dat er grotere problemen ontstonden. Rond 03.00 uur maakte de brandweer een einde aan het vreugdevuur en werd de boel geblust. Medewerkers van de gemeente Culemborg hebben daarna de resten op een knijpwagen afgevoerd.
De brandweer aan het werk in Culemborg.
De brandweer aan het werk in Culemborg. © Persbureau Heitink