liveblog | 1 januari

Gelukkig Nieuwjaar! Volg hier alles over de jaarwisseling

Welkom in ons liveblog. We nemen je mee in de eerste uren van 2024.
Laatst bijgewerkt: 1 januari, 05:44 uur
maandag 1 januari
05:44

Autobrand in buurt van huis met rieten dak

De brandweer is in de nieuwjaarsnacht in actie gekomen voor een autobrand aan het Vijzelpad tussen Hattem en Hattemerbroek. Rond 02.30 uur sloegen daar de vlammen uit een geparkeerde personenauto.
Het risico bestond dat het vuur zou overslaan naar een schuur en een rietgedekte woning vlakbij. Daarom zette de brandweer alles op alles om te voorkomen dat het vuur groter werd. Een gescheurde brandstoftank in de auto bemoeilijkte de situatie, daarom werd geblust met blusschuim in plaats van water.
Hoe de brand kon ontstaan, is nog niet duidelijk. Een 112-verslaggever die naar de plek van de brand is gegaan, zegt dat er mogelijk sprake was van een technisch defect aan de auto.
De brandweer aan het werk in Hattem.
De brandweer aan het werk in Hattem. © Stefan Verkerk / NewsUnited
04:58

Dit gebeurde in Hedel

Nog even terug: dit gebeurde in Hedel deze jaarwisseling.
Hulpdiensten bekogeld, ME veegt plein schoon
04:25

Afvalbrand in Apeldoorn

De brandweer in Apeldoorn kreeg een oproep een afvalbrand aan de Kooikersdreef te blussen. Een buurtbewoner vond dat een brandje bij de buren te gevaarlijk werd.
De brandweer blust het afvalbrandje.
De brandweer blust het afvalbrandje. © Luciano de Graaf
04:19

Neem een nieuwjaarsduik

Niet alleen het afsteken van vuurwerk is traditie, het nieuwe jaar beginnen met een duik is dat ook. Om 12.00 uur klinkt straks het startsein voor de nieuwjaarsduik in de Rijkerswoerdse Plassen in Arnhem-Zuid. Inschrijven kan vanaf 11.00 uur. Het Rode Kruis en de Reddingsbrigade houden een oogje in het zeil.
Ook is er een nieuwjaarsduik in Beuningen (Beuningse Plas, 12.00 uur) en 't Hilgelo in Winterswijk (13.00 uur).
Kijk hieronder naar beelden van een jaar geleden, van de nieuwjaarsduik in Braamt.
03:44

Meer details over de ongeregeldheden in Hedel

Het centrum van Hedel was een vuurwerkvrije zone, maar toch moest de ME aan de bak.
03:36

Brandweer blust vreugdevuur

De brandweer heeft in de nieuwjaarsnacht een vreugdevuur in Culemborg beëindigd. De brand woedde al langere tijd op het kruispunt van de Middelcoopstraat met de Van Hogendorpstraat in de stad. Een 112-verslaggever zegt dat er voortdurend nieuw brandbaar materiaal op het vreugdevuur werd gegooid, waardoor dat vuur bleef branden.
De politie was ter plaatse om te voorkomen dat er grotere problemen ontstonden. Rond 03.00 uur maakte de brandweer een einde aan het vreugdevuur en werd de boel geblust. Medewerkers van de gemeente Culemborg hebben daarna de resten op een knijpwagen afgevoerd.
De brandweer aan het werk in Culemborg.
De brandweer aan het werk in Culemborg. © Persbureau Heitink