liveblog | 31 december 2023

Vuurwerkshows gaan door • auto's in brand

Feestend en knallend viert Gelderland oud en nieuw! In dit liveblog lees je alles over de jaarwisseling in onze provincie, van festiviteiten tot incidenten. En uiteraard wenst Omroep Gelderland jullie allemaal alle goeds in 2024!
Laatst bijgewerkt: 31 december 2023, 23:57 uur
23:57

We verplaatsen de berichtgeving

We houden je de hele nacht op de hoogte van wat er in de uren na de jaarwisseling gebeurt in Gelderland. Dat doen we niet in dit liveblog, maar op deze plek.
23:35

Deze Gelderlanders zijn er helaas niet meer

In 2023 moesten we afscheid nemen van een aantal bijzondere mensen. Mannen en vrouwen die stuk voor stuk hun stempel drukten op Gelderland en door velen voor altijd in het hart zijn gesloten.
Deze mensen ontvielen ons het afgelopen jaar.
Deze mensen ontvielen ons het afgelopen jaar. © Omroep Gelderland (bewerking)
23:17

'We zetten in op excessen'

Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem praat in het radioprogramma Met het oog op morgen over het vuurwerkverbod in de stad. Hij zegt dat er ondanks het verbod nog steeds vuurwerk wordt afgestoken, maar dat het minder is dan voorgaande jaren.
"Je mag het wel kopen maar niet afsteken. Je merkt dat bij sommige mensen die boodschap niet aangekomen is. Het verbod moet uit Den Haag komen. We proberen te handhaven, maar vooral op de excessen. We zetten in op de veiligheid van de mensen en de hulpverleners."
Burgemeester Ahmed Marcouch.
Burgemeester Ahmed Marcouch. © Persbureau Heitink/ANP, bewerking Omroep Gelderland
23:03

Auto's in brand

Aan de Aalbessenlaan in Apeldoorn stonden twee auto's in brand, meldt een correspondent. Een derde wagen raakte beschadigd.
De brand in Apeldoorn.
De brand in Apeldoorn. © Persbureau Heitink
21:31

Onrust in Kerkdriel

Aan de Ipperakkeren in Kerkdriel is op oudejaarsavond een vrachtwagen in vlammen opgegaan. Waarschijnlijk is het voertuig in brand gestoken. Er zijn veel jongeren op de been. Een correspondent spreekt van ongeregeldheden.
De vrachtwagen ging in vlammen op
De vrachtwagen ging in vlammen op © Meesters Multi Media
20:58

Coniferen in brand

In Westervoort is vanavond een coniferenhaag in brand gevlogen. De brandweer werd rond 20.30 uur opgeroepen naar de Heilweg. De haag van ongeveer vijftien meter lang is volledig verwoest.
De haag is volledig afgebrand
De haag is volledig afgebrand © Dennis van Bemmel/Persbureau Heitink