Rivierengebied

Ontsnapte pony's Terra en Morry weer veilig in hun wei

Terra en Morry zijn weer terecht
Terra en Morry zijn weer terecht © Privéfoto's
DREUMEL - Het wordt toch nog een fijne jaarwisseling voor pony-eigenaresse Yentl van der Toorn (26). Haar pony's Terra en Morry waren vannacht ontsnapt uit hun wei maar bleken een paar honderd meter verderop gezelschap te hebben gevonden bij andere paardjes.
De opgeluchte Yentl kan haar geluk niet op. "Ze zijn gevonden en ongedeerd", vertelt ze. De pony's hadden het - nadat ze waarschijnlijk waren geschrokken van vuurwerk - op een lopen gezet. "Ik kreeg bericht van iemand in de buurt die zei dat kinderen bewust vuurwerk naar de pony's hebben gegooid", aldus de ponyeigenaresse.
Gelukkig bleven Terra en Morry in de buurt. "Ze waren naar andere paarden toegegaan. Een vrouw heeft ze daar in de wei vastgezet, maar ze wist natuurlijk niet wie hun eigenaresse was", vertelt Yentl. Uren later zag de vrouw de oproep van de vermiste pony's voorbijkomen op Facebook en nam ze contact op met Yentl.

Relaxed

"Ze staan maar 200 meter van hun eigen wei af." Yentl is ontzettend blij met alle hulp en oplettende mensen. Haar pony's maken het goed. "Ze zien er behoorlijk relaxed uit."