Rivierengebied

Yentl zoekt verdwenen pony's Terra en Morry: 'Je hoopt dat ze ergens veilig zitten'

Terra en Morry zijn sinds vannacht verdwenen
Terra en Morry zijn sinds vannacht verdwenen © Privéfoto's
DREUMEL - Een vreselijke laatste dag van het jaar voor Yentl van der Toorn (26). Haar geliefde pony's Terra en Morry bleken zondagochtend ineens verdwenen uit hun wei aan de Industrieweg in Dreumel. Voor hun baasje Yentl zit er niks op dan de hele dag wanhopig rondjes rijden op zoek naar het tweetal.
Zaterdagavond stonden de mini Shetlandpony's nog veilig in hun wei, waar ze sinds een kleine maand verblijven. Toen Yentl zondagochtend de twee pony's weer kwam voeren, trof ze een lege wei aan. "Ik denk dat ze zijn geschrokken door vuurwerk, hopelijk is er niks ergs gebeurd", aldus het bezorgde baasje. Ze vond geen sporen van diefstal of inbraak.
Morry is afgelopen zomer ook een keer ontsnapt, maar ze zijn er nog nooit met z'n tweetjes vandoor gegaan. Ze zijn al zo'n vijf jaar onafscheidelijk. Terra is 23 jaar oud en Morry is 8. Terra is al een beetje grijs en Morry heeft een opvallend wit neusje.

Vannacht gezien

De pony's zijn vannacht rond 05.00 uur gezien op de Molenstraat, blijkt uit een melding die bij de politie is gedaan. Sindsdien ontbreekt ieder spoor van Morry en Terra.
Yentl doet er al de hele dag alles aan om haar pony's terug te vinden. Ze belde aan bij mensen in de buurt van de Industrieweg, nam contact op met de Stichting Dierenhulp en belde de politie. Ook is ze al sinds vanochtend aan het zoeken. "Je hoopt gewoon dat ze ergens veilig zitten."
Wie de pony's ziet, kan contact opnemen met de politie, Stichting Dierenhulp Dierenambulance Tiel of Omroep Gelderland.