Arnhem en omstreken

McDonald's medewerker na overval 'geschrokken', maar weer aan het werk

Politie in de McDonald's na de overval.
Politie in de McDonald's na de overval. © Persbureau Heitink
ARNHEM - Een medewerker die zaterdagavond de overval bij een McDonald's in Arnhem van dichtbij meemaakte, is ondanks de schrik gewoon weer aan het werk gegaan. Dat vertelt ze zondag tegen Omroep Gelderland.
De vestiging van hamburgerrestaurant McDonald's in het Arnhemse winkelcentrum Kronenburg werd zaterdagavond overvallen door een dader met vuurwapen. Het incident gebeurde rond 18.30 uur, een half uur voordat het restaurant zou sluiten.

'Vreselijk'

"Echt vreselijk voor de medewerkers", reageert McDonald's woordvoerder Dolly van den Akker. "Wij bieden gespecialiseerde slachtofferhulp aan voor de mensen die dat wensen."
De filiaal was de rest van de avond gesloten. Tijdens de overval bevond zich nog een aantal gasten in het restaurant. Die moesten buiten het restaurant verder eten, zodat het restaurant gesloten en afgezet kon worden. Ook wilden nog een aantal mensen iets halen voor de oorspronkelijke sluitingstijd, maar dit ging niet meer. Dat meldt een 112-verslaggever.

Weer open

Zondag aan het einde van de ochtend was het restaurant gewoon weer open. Ook een medewerker die getuige was van de overval is weer aan het werk. Ze is geschrokken, maar verder gaat het goed. De medewerker wil verder niks kwijt over het incident.
Van den Akker is verbaasd dat het personeel zo nuchter is gebleven. "Ze hebben vertrouwen in de politie. De komende weken kijken we hoe het gaat met de medewerkers."

Dader nog op vrije voeten

Het is de eerste keer dat het hamburgerrestaurant is overvallen. Wat er precies is buit gemaakt, is nog onduidelijk. Ook loopt het onderzoek naar de dader nog. "Gisteren hebben we een aangifte opgenomen en meerdere getuigen gesproken. Ondanks het speuren in de directe omgeving kort na de melding, hebben we nog niemand aangehouden", laat een woordvoerder van politie weten.
Het gaat om een licht getinte man van 1,80 meter lengte met een tenger postuur. Hij heeft donkere gezichtsbedekking en draagt een beige jas en een tas van Albert Heijn. Mensen die hem zien, kunnen 112 bellen. Ook roept de politie getuigen op zich te melden als zij iets in de omgeving van de Schepen ten Havestraat tussen 18.20 en 18.35 uur gezien hebben.