Rivierengebied

Zeven arrestaties en 650 kilo vuurwerk gevonden na brand

De brand in Waardenburg was vlakbij huizen.
De brand in Waardenburg was vlakbij huizen. © Meesters Multi Media
WAARDENBURG - Zeven inwoners van het Rivierengebied zijn opgepakt wegens een brand in Waardenburg. Een stapel banden ging daar donderdag in rook op door brandstichting. Volgens de politie leverde dat een gevaarlijke situatie op voor omliggende huizen. Tijdens het onderzoek vonden agenten ook 650 kilo illegaal vuurwerk.
De brandweer moest donderdagavond uitrukken om de brandende bandenstapel aan de Notaris van Aalstweg te blussen. Er was sprake van zware rookontwikkeling. De politie ging op onderzoek uit en hield al snel een 21-jarige man uit de gemeente West Betuwe en een 23-jarige man uit Waardenburg aan wegens mogelijke betrokkenheid.
Vrijdag volgden nog vier aanhoudingen. Het ging om inwoners van Geldermalsen, Waardenburg en de gemeente West Betuwe. Een zevende, minderjarige, verdachte meldde zich zaterdagochtend op het politiebureau en is ook aangehouden.

Vuurwerk in beslag genomen

Agenten troffen bij doorzoekingen op diverse locaties bovendien meer dan 650 kilo illegaal vuurwerk aan. Dat is in beslag genomen.

Ongeregeldheden bij eerdere jaarwisselingen

De politie meldt verder dat een van de opgepakte verdachten na eerdere jaarwisselingen al een last onder dwangsom opgelegd kreeg wegens betrokkenheid bij ongeregeldheden. Die verdachte krijgt nu een boete van 5000 euro voor de kiezen.
Onderzoek moet nog uitwijzen wat donderdag de rol was van de andere verdachten.