Gelderse Vallei

Jan de Hoop in The Masked Singer: 'Ik kreeg duizend reacties'

Jan in zijn kleurrijke kerstkostuums.
Jan in zijn kleurrijke kerstkostuums. © RTL
Miljoenen kijkers van The Masked Singer zagen vrijdagavond hoe onze presentator en voormalig RTL-coryfee Jan de Hoop voor eventjes terug was achter zijn vertrouwde nieuwsdesk. En veel mensen smulden van zijn bijzondere kersttruien.
Presentator Jan de Hoop, bij Radio Gelderland nog steeds te horen in het programma De Hoop op Zaterdag, speelde vrijdag tot verrassing van velen een rol in de halve finale van The Masked Singer.

'Best een onzeker mannetje'

Hij rende met sandalen en witte sportsokken de studio van RTL Nieuws binnen, nadat hij anderhalf jaar geleden daar zijn laatste uitzending van het Ontbijtnieuws presenteerde.
Ik ben best een onzeker mannetje, dus die reacties doen me wat
Jan de Hoop
Jan had 'nieuws over de mogelijke identiteit van de Koala'. Het leverde Jan een storm aan berichten op: "Ik ben natuurlijk al een tijdje weg, dus ik kreeg duizenden reacties. Echt hartverwarmend. Je zou het niet zeggen, maar ik ben best een onzeker mannetje. Dus die reacties doen me echt wat."

Vier keer gevraagd om te zingen

"Ja, het voelde heel goed om weer terug in de studio te zijn", zegt Jan een dag na de uitzending. Maar of hij een definitieve terugkeer bij RTL Nieuws ziet zitten? "Nee, ik ben met pensioen hè."
En een échte deelname aan The Masked Singer dan, gehuld in een pluchen kostuum? Ook dat ziet hij niet zo zitten. "Ze hebben me wel vier keer gevraagd om mee te doen, maar ik kan niet zingen." Maar een oliebollenkostuum zou Jan wel leuk vinden, grapt hij.

Opvallende kersttruien

Twitteraars waren niet alleen enthousiast over zijn spontane terugkeer op de zender, maar ook over de bijzondere kleding die Jan aanhad. Die waren speciaal ontworpen en matchten bij de verschillende pluchen karakters in het programma.
Het was trouwens niet voor het eerst dat Jan met blote onderbenen in de studio zat. "Als het heel warm was, zat ik wel eens met een korte broek en teenslippers achter de desk." Witte sportsokken heeft Jan naar eigen zeggen echter nooit gedragen.

In het RTL-programma The Masked Singer hullen bekende Nederlanders zich in extravagante kostuums en zingen ze een lied voor het publiek en een jury. Wie raadt welke BN'er er in het pak zit, heeft gewonnen.