liveblog | 30 december 2023

Pizzabezorger aangereden • brand in loods

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 30 december 2023, 22:04 uur
22:04

Pizzabezorger aangereden

Bij een aanrijding in Arnhem raakte zaterdagavond een scooterrijder gewond. Dat gebeurde op de hoek van de Velperbinnensingel met het Koningsplein, in het centrum van de stad.
De scooterrijder raakte gewond is na gekeken door ambulancepersoneel. De man had een hoofdwond en heeft die in het ziekenhuis laten behandelen.
De oorzaak van de botsing is nog onbekend.
De schade na de aanrijding in Arnhem.
De schade na de aanrijding in Arnhem. © Persbureau Heitink
20:01

Grote brand in Gendt

In Gendt is zaterdagavond brand uitgebroken in een loods vol hooi en stro aan de Broeksestraat. Het vuur ontstond rond 19.00 uur.
Bij aankomst van de brandweer werd vrijwel meteen opgeschaald naar grote brand. Meerdere brandweerkorpsen uit de regio zijn ter assistentie ter plaatse om te helpen met blussen. Ook wordt een shovel ingezet om het brandende spul naar buiten te rijden.
De brandweer probeert een leegstaande woning naast de loods te behouden. Een extra watertransport van de brandweer had naar verluidt moeite de brand te bereiken omdat ramptoeristen hun auto in de weg hadden gezet.
Brandweer bij de loods in Gendt.
Brandweer bij de loods in Gendt. © Persbureau Heitink
18:02

Botsing in Zelhem

Twee auto's botsten zaterdagmiddag hard op elkaar op de kruising van de Doetinchemsweg met de Terborseweg in Zelhem. Een van de auto's reed na de botsing over een sloot en door een hek heen, en kwam tot stilstand onder een reclamebord.
Niemand raakte ernstig gewond. De oorzaak van het ongeluk is nog onduidelijk.
In Zelhem eindigde deze auto na een botsing onder een reclamebord.
In Zelhem eindigde deze auto na een botsing onder een reclamebord. © 112Achterhoek-nieuws
17:31

Ruiter aangereden

Een ruiter is zaterdag aangereden op Apeldoornseweg N304 tussen Ede en Otterlo. De man viel door het incident van het paard en raakte daardoor gewond, meldt een fotoverslaggever. Voor zover bekend bleef het paard ongedeerd.
Omstanders brachten het paard naar de nabijgelegen manege. Door het ongeval was een deel van de weg afgesloten richting Otterlo.
Hulpdiensten bij de aangereden ruiter.
Hulpdiensten bij de aangereden ruiter. © Persbureau Heitink
15:09

Aanhouding na steekincident

De Nijmeegse politie kreeg zaterdag rond 14.30 uur een melding van een steekincident aan de Bredestraat. Agenten gingen meteen op zoek naar een verdachte man die na het incident blijkbaar de benen had genomen. De politie hield hem later aan in een pand aan de Kerkstraat in Nijmegen.
Over de aanleiding van het incident en eventuele verwondingen is niets bekend.
Politie na het steekincident in Nijmegen.
Politie na het steekincident in Nijmegen. © Persbureau Heitink
13:30

Vuurwerkcontrole

De politie en Rijkswaterstaat controleerden zaterdagochtend en -middag auto's op illegaal vuurwerk op een sluiproute.