Rivierengebied / Gelderse Vallei

Brandweer krijgt onguur bezoek, dure apparatuur weg

Brandweer blust brand in vuilnisbak op school Beneden-Leeuwen.
Brandweer blust brand in vuilnisbak op school Beneden-Leeuwen. © archief Omroep Gelderland
VARIK - In Gelderland wordt er de laatste tijd opvallend vaak ingebroken bij brandweerkazernes. Zo was de kazerne in Varik in de nacht van woensdag op donderdag de klos en hebben de kazernes in Wapenveld en Ede tijdens de kerstdagen bezoek gehad van ongure bezoekers. Is er sprake van een trend?
"De inbraken zijn inderdaad bij ons bekend", laat een woordvoerder van de politie weten. "Het valt ons op dat de inbrekers voornamelijk elektrisch gereedschap meenemen."

'Landelijke bende'

Volgens een woordvoerder van de brandweer in Varik is er bij hen, los van een ingeslagen raampje van een snelloopdeur, niets verdwenen. "Het lijkt erop dat er een landelijke bende actief is, gezien er bij meerdere kazernes is ingebroken", zegt de woordvoerder tegen mediapartner SRC.
Die conclusie wil de politie nog niet trekken. "De overeenkomsten kunnen er natuurlijk zijn, maar die beperken zich tot de feiten. Het is te kort door te bocht om nu al te stellen dat het mogelijk om dezelfde verdachten gaat of om een bende", aldus de politiewoordvoerder.
De politie doet onderzoek naar de inbraken.