liveblog | 29 december 2023

Brand in garagebox • keet in brand

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 29 december 2023, 19:30 uur
19:30

Brand in garagebox

Een garagebox in de Rooseveltstraat in Doetinchem heeft vrijdagavond in brand gestaan. Omwonenden hoorden een flinke knal. Volgens een 112-correspondent ter plaatse is er waarschijnlijk vuurwerk naar binnen gegooid via een luikje.
De brandweer heeft het vuur inmiddels geblust. Een scooter, fietsen en een aantal andere spullen zijn zwaar beschadigd. Volgens de correspondent zijn er camerabeelden, maar is niet goed te zien wie de personen zijn die het vuurwerk hebben afgestoken. De politie doet onderzoek.
De brandweer blust het vuur in de garagebox in Doetinchem.
De brandweer blust het vuur in de garagebox in Doetinchem. © 112Achterhoek-nieuws
18:12

Bouwkeet in de fik

Aan de Klomperweg in Lunteren is de brandweer vrijdagmiddag rond 17.30 uur uitgerukt voor een brandmelding.
Bij aankomst bleek een oude bouwkeet volledig in brand te staan. De brandweer heeft de keet uiteindelijk compleet laten uitbranden.
Deze bouwkeet ging helemaal in vlammen op.
Deze bouwkeet ging helemaal in vlammen op. © William Harthoorn/Persbureau Heitink
18:05

Woningen vol water

In de wijk Kortenoord in Wageningen lopen meerdere kruipruimtes vrijdag vol met water. Bij een aantal woningen ontstond daardoor schade aan muren en vloeren.
Afgelopen dagenwaren al particuliere bedrijven in de weer om kruipruimtes leeg te pompen. Vrijdag werd ook de brandweer ingeschakeld. Volgens een fotocorrespondent draaien bewoners zelf op voor de kosten.
De brandweer in de weer bij de woningen in Wageningen.
De brandweer in de weer bij de woningen in Wageningen. © 112Nieuwswageningen/Persbureau Heitink
15:27

Auto's op elkaar

Drie auto's zijn vrijdagmiddag op elkaar gebotst op de N325 bij beek-Ubbergen. Het ongeluk gebeurde rond 14.00 uur door onbekende oorzaak. Een van de inzittenden raakte gewond en is naar het ziekenhuis vervoerd.
Door het ongeval ontstond er op de weg een lange file in beide richtingen. Een berger komt alle beschadigde auto's ophalen.
Deze drie auto's botsten bij Beek-Ubbergen op elkaar.
Deze drie auto's botsten bij Beek-Ubbergen op elkaar. © Persbureau Heitink
13:46

Bestuurder te water

Een auto is op vrijdagmiddag tegen een stilstaande auto aangereden in de Fruitstraat in Kesteren. Nadat de botsing plaatsvond, reed de bestuurder de sloot in. De hulpdiensten rukten kort daarop uit, met onder meer twee duikteams.
Die bleken niet nodig te zijn. De oudere man is uit het voertuig geholpen door omstanders de brandweer. Dat meldt een 112-verslaggever ter plekke. De bestuurder is afgevoerd naar het ziekenhuis.
11:02

Man vliegt dronken uit de bocht

Op de Visserlaan in Duiven is donderdagavond een auto van de weg geraakt en op de kop in de sloot terechtgekomen.
Het ongeluk gebeurde rond 21.45 uur. In de auto zaten volgens omstanders twee personen. Eén daarvan zou er na het ongeluk ervandoor zijn gegaan. De persoon die nog wel ter plekke was is door de ambulancedienst kort nagekeken. Hierna is de man door de politie meegenomen naar het bureau. Daar bleek hij te veel gedronken te hebben en kreeg hij een rijverbod van drie uur opgelegd.
Auto op z'n kop in de sloot
Auto op z'n kop in de sloot © Persbureau Heitink