liveblog | 28 december 2023

Rijdende auto in brand • bestelbus total loss

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 28 december 2023, 22:25 uur
22:25

Auto slaat over de kop

Op de Visserlaan in Duiven is donderdagavond een auto van de weg geraakt en op de kop in de sloot terechtgekomen. Dat meldt een correspondent. Rond 21.45 uur kwam de melding van het ongeluk binnen bij de meldkamer. In de auto zaten volgens omstanders twee personen. Eén van hen zou er na het ongeluk vandoor zijn gegaan. De andere persoon is door de ambulancedienst nagekeken. Hierna is de man door de politie meegenomen naar het bureau.
De auto in de sloot.
De auto in de sloot. © Persbureau Heitink
19:38

Bestelbus knalt op boom

Aan de Schippersweg in Heelweg is vanavond een bestelbus hard tegen een boom gereden. Volgens een correspondent ter plaatse ging het mis in een bocht.
De bestuurder zou met onbekend letsel naar het ziekenhuis zijn gebracht. De bestelbus is total loss en wordt afgesleept.
Deze bestelbus reed in Haarle tegen een boom.
Deze bestelbus reed in Haarle tegen een boom. © 112Achterhoek-nieuws/NewsUnited
16:01

A12 dicht na ongeluk

Op de A12 bij Duiven is donderdagmiddag rond 15.30 uur een ongeluk gebeurd. Twee auto's botsten op elkaar, waarna beide rijstroken werden afgesloten.
Door de aanrijding staat er vanaf Duiven in de richting van de Duitse grens een file van zo'n 10 kilometer. Het verkeer wordt via de vluchtstrook langs het ongeluk geleid.
15:10

Rijdende auto vat vlam

Donderdagmiddag vloog in een woonwijk in Ugchelen een rijdende auto in brand. Dat gebeurde rond 14.30 uur aan de Bogaardslaan. Na het ontdekken van de vlammen heeft de bestuurder volgens een correspondent ter plaatse zelf zijn auto langs de kant gezet.
Bij aankomst van de brandweer stond de auto al in lichterlaaie. De politie heeft de weg afgesloten. De oorzaak van de brand zou een technisch mankement zijn.
In Ugchelen ging een auto in vlammen op.
In Ugchelen ging een auto in vlammen op. © Milan Holtman/LDGFotografie
15:00

Bestelbus belandt ondersteboven in de berm

Op de A28 is tussen Harderwijk en Ermelo een bestelbusje met aanhanger van de weg geraakt en op zijn kop in de berm beland.
Het ongeluk gebeurde rond 14.00 uur, in de richting van Amersfoort. Door onbekende oorzaak raakte de bestuurder zijn macht over het stuur kwijt. Een ambulance kwam ter plaatse, maar de inzittenden konden volgens een correspondent zelf uit de auto komen.
Bij het ongeluk raakte niemand gewond.
Bij het ongeluk raakte niemand gewond. © Damian Ruitenga / NewsUnited
12:20

Zwaan valt 20 meter naar beneden

De medewerkers van de Dierenambulance Noord-West Veluwe hebben donderdagochtend de handen vol gehad aan een zwaan. Het dier maakte een val van zo'n 20 meter, vermoedelijk door een harde wind, en kwam hard terecht op het fietspad. Daarbij raakte de snavel beschadigd, is de knobbel beschadigd geraakt en lijkt het dier blind te zijn geraakt aan één oog.
Waar het incident precies speelde, is niet duidelijk. Op dit moment verblijft de zwaan bij Dierencentrum de Ark en zal hij worden nagekeken door de vogeldierenarts van Dierenartsen Animalcare, zo laten de medewerkers van de Dierenambulance Noord-West Veluwe.
De zwaan kwam terecht op het fietspad.
De zwaan kwam terecht op het fietspad. © Dierenambulance Noord-West Veluwe / Facebook