Gelderse Vallei

Trekkers verlicht voor goed doel: 'Blij dat er een kinderhospice is'

De trekkers zijn klaar voor vertrek.
De trekkers zijn klaar voor vertrek. © Omroep Gelderland
STROE - Bijna 150 verlichte trekkers rijden vanavond in optocht door Terschuur, Stroe en Kootwijkerbroek. De optocht is onderdeel van een inzamelingsactie voor de aanschaf van een rolstoelschommel voor het kinderhospice in Barneveld. "We gaan over de 15.000 heen."
Het is de vierde keer dat de boeren deze optocht houden. In voorgaande jaren gingen ze met kerstpakketten langs verzorgingshuizen. Organisator Gert Jan Brouwer legt uit dat de trekkertochten begonnen in het coronajaar 2020. "Alles en iedereen zat in de put en we wilden zo de mensen wat opvrolijken."
Deze tochten maakten plaats voor het kinderhospice in Barneveld. Brouwer: "Ouders lopen dag en nacht voor een ziek kind, ze hebben niet eens tijd om naar bed te gaan. We moeten heel blij zijn dat er een kinderhospice is."
Het streefbedrag van 10.000 euro wordt ruimschoots gehaald, weet de organisator. "Hoeveel het wordt weet ik niet precies, maar we gaan over de 15.000 euro heen. Er komen nog Tikkies binnen en dan hebben we ook de veiling (die is woensdagavond ook, red.) nog. We zitten in een nare tijd, maar het is toch mooi om te zien dat er zoveel mensen gul geven."

Bellen op een regenachtige dinsdag

Tikkie is een mobiele app waarmee gebruikers digitale betaalverzoeken kunnen maken en versturen met hun telefoon. Maar Brouwer heeft niet alleen deze app gebruikt om geld op te halen. "Ik heb 1500 nummers in mijn telefoon en ik ben een keer op een regenachtige dinsdagmorgen gaan bellen. Dat hebben we met z'n achten trouwens gedaan."
Zorg kost geld, weet de boer uit Stroe. "Uit mijn blote hoofd kost een rolstoelschommel, ik meen, 12.000 euro. Maar dan heb je het over één rolstoel die in zo'n schommel past. We hopen dat we er nog wat kleine dingen bij kunnen doen."
Bekijk hier de video:
Trekkers halen ruim 18.000 euro op voor kinderhospice