Rivierengebied

Nieuw jaar, zelfde liedje: autobanden in vlammen op in Bommelerwaard

In Poederoijen ging een aanhanger met autobanden in brand
In Poederoijen ging een aanhanger met autobanden in brand © Meesters Multi Media
POEDEROIJEN - Het is een jaarlijks terugkerend verschijnsel in de Bommelerwaard in deze tijd van het jaar. Al jaren worden daar in aanloop naar de jaarwisseling op straat autobanden in brand gestoken. In Poederoijen was het dinsdagavond raak.
In het dorp in de gemeente Zaltbommel ging dinsdagavond op de kruising van de burgemeester Posweg met de Dorpsstraat een aanhanger met banden in brand. De brandweer had de brand snel onder controle en de aanhanger is daarna afgevoerd.
Volgens een politiewoordvoerder is het de derde keer in een week tijd dat in Poederoijen een aanhanger in vlammen opgaat. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Man met hondje gewond door explosie

Twee weken geleden ging in het nabijgelegen Brakel een caravan in vlammen op. Bij die brand raakte een 72-jarige man gewond. Hij liep met zijn hondje bij de kruising van de Weitjesweg, Molenkampseweg en de Burgemeester Posweg, waar even tevoren de caravan was achtergelaten en in brand gestoken.
Net toen de man passeerde, was er een explosie. De man en zijn hondje liepen daardoor brandwonden op. De politie van de Bommelerwaard meldt op haar Instagramaccount dat daar drie personen zijn aangehouden. Het onderzoek loopt nog en de politie kan daar verder geen mededelingen over doen.