liveblog | 27 december 2023

Ongeval op A1 • 315 kilo vuurwerk in woning

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 27 december 2023, 21:35 uur
21:35

Brand in container

In Barneveld heeft een brand gewoed in een ondergrondse afvalcontainer aan de Buru. Volgens een 112-fotograaf ter plaatse werd de brand door jongeren aangestoken. Omwonenden hadden last van de rook.
De brandweer kon het vuur doven.
De brand in Barneveld.
De brand in Barneveld. © Persbureau Heitink
21:10

Vuurwerkvangst in Wageningen

De politie heeft woensdag in een woning in Wageningen 315 kilo vuurwerk gevonden. De politie heeft het vuurwerk weggehaald. Agenten kwamen de lading op het spoor na een tip.
Een consument mag 25 kilo vuurwerk in huis hebben.
20:42

Snelweg weer vrij

De wegbeheerder heeft na het ongeluk op de A1 de snelweg weer vrijgegeven. Omrijden hoeft niet meer, maar de vertraging is nog niet voorbij, laat Rijkswaterstaat weten op X.
20:17

'Niemand naar het ziekenhuis'

Ambulancepersoneel op de A1 bij Voorst hoeft niemand mee te nemen naar het ziekenhuis, meldt de correspondent. Er was volgens hem wat verwarring omdat slachtoffers geen Nederlands spreken. Onder de betrokkenen zijn drie kinderen.
19:38

A1 dicht na ongeluk

De A1 tussen Voorst en Deventer is dicht na een ongeluk. Daarbij zijn volgens een correspondent zeven auto's betrokken. Door de stremming moet verkeer richting Enschede omrijden via de A50, A28 en N35. Hulpdiensten zijn gearriveerd.
De snelweg A1 tussen Voorst en Deventer is dicht.
De snelweg A1 tussen Voorst en Deventer is dicht. © Rens Hulman
19:15

Politie zoekt eigenaar apparaat

De politie heeft woensdag in Tiel een 'apparaat' gevonden. Het is uit een voertuig gevallen op de Prinses Beatrixlaan in Tiel. De politie deelt een foto van het apparaat op sociale media.
De politie verzoekt de eigenaar het apparaat op het bureau op te halen. Wel wordt verzocht om een identiteitsbewijs mee te nemen. Net als een vermelding van het kenteken van het voertuig waarmee het ding vervoerd is.