liveblog | 26 december 2023

Veel politie in Doetinchem • auto in brand

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 26 december 2023, 21:05 uur
21:05

Auto in brand

Op de 1e Wormenseweg in Apeldoorn heeft dinsdagavond een auto in brand gestaan. Grote vlammen kwamen van het voertuig af. De brandweer kon het vuur blussen terwijl de politie de weg afsloot.
Er zijn geen gewonden, maar de auto is fors beschadigd. Omwonenden zouden een knal gehoord hebben. Volgens een 112-correspondent ter plaatse gaat de politie uit van brandstichting. Agenten verzoeken getuigen om zich te melden.
De vlammen bij de auto.
De vlammen bij de auto. © Luciano de Graaf
19:40

Grote politieactie in Doetinchem

De politie in Doetinchem is dinsdagmiddag met meerdere eenheden het centrum van de stad ingegaan. Er was ook een hondengeleider bij.
Wat er precies aan de hand is, is niet duidelijk. Volgens een 112-fotograaf ter plaatse zou een ruzie tussen twee groepen personen uit de hand gelopen zijn. Het zouden vooral jongeren zijn. Het gebeurde op de Hamburgerstraat en Synagogestraat.
Er zijn voor zover bekend geen aanhoudingen verricht.
Gedoe in het centrum van Doetinchem.
Gedoe in het centrum van Doetinchem. © 112Achterhoek-nieuws/NewsUnited
16:30

Mogelijke inbreker gevangen op kerstavond

In Ewijk heeft de politie op kerstavond een verdachte aangehouden die mogelijk van plan was om ergens in te breken. De politie zette een auto met drie inzittenden aan de kant. Ze konden één iemand pakken, maar de andere twee zijn ontkomen. De politie is op zoek naar tips, camerabeelden en informatie.
Ze verzoeken mensen die zondagavond rond 19.30 uur op de Van Heemstraweg iets verdachts hebben gezien zich te melden. Specifiek zijn ze op zoek naar twee mensen rond 19.00 uur op de kruising van de Waalbanddijk met de Nieuwstraat in Druten een golden retriever uitlieten.
16:05

Zware mishandeling in Eibergen

In Eibergen is in de nacht van vrijdag op zaterdag iemand zwaar mishandeld. Dat gebeurde rond 00.30 uur op de Meidoornstraat, op de openbare weg. Het slachtoffer liep meerdere botbreuken op. De politie is op zoek naar getuigen.
Wie meer weet, mag zich melden.
15:50

Motorrijder naar bureau

Op de N18 bij Varsseveld is dinsdag een motorrijder met bijrijder en al onderuit gegaan. Het duo is in de berm terecht gekomen. Een ambulance kwam ter plaatse, maar er hoefde niemand mee naar het ziekenhuis.
Wel is de bestuurder meegenomen door de politie. Volgens een 112-fotograaf ter plaatse vermoeden agenten dat hij onder invloed reed.
De politie nam de bestuurder mee.
De politie nam de bestuurder mee. © 112Achterhoek-nieuws/NewsUnited
15:25

Overval in Arnhem

Afgelopen vrijdag is geprobeerd om een cafetaria in Arnhem te overvallen. Het gaat om de Smulhoek aan de Schaapsdrift. Dat gebeurde tussen 21.00 en 22.00 uur. De daders zijn weggevlucht in een Mercedes. De politie is op zoek naar getuigen en camerabeelden. Wie kan helpen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie.