Rijk van Nijmegen

'Vierdaagsefeesten vibes' door Serious Request in Nijmegen

Grote drukte bij het Glazen Huis in Nijmegen
Grote drukte bij het Glazen Huis in Nijmegen © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Topdrukte was het afgelopen week bij het Glazen Huis op de Grote Markt in Nijmegen. Binnenstadmanager Maarten Mulder is blij dat Serious Request in de Waalstad werd gehouden: "Het geeft een beetje Vierdaagsefeesten vibes."
"Vanuit de binnenstad zijn we super enthousiast over dit evenement. Het past bij het karakter van Nijmegen. Dat zie je wel aan hoe het omarmd wordt. Ook voor deze periode van het jaar is het fijn dat er wat reuring is", zei Mulder eerder tegen de NOS.

Positieve stemming

"Het gaf een heel positieve stemming in de stad. Veel ondernemers hebben er op ingehaakt en er iets mee gedaan. Het waren heel drukke dagen. Bij een enkeling had het natuurlijk wel minder effect omdat ze een kleiner terras hadden, maar over het algemeen hoor ik heel positieve geluiden", benadrukt Mulder maandag.
Wel geeft hij aan dat bezoekers van Serious Request echt voor het Glazen Huis komen. "Het doel van het evenement is om geld in te zamelen voor een goed doel. Het is niet het primaire doel dat het tot meer bestedingen leidt. Natuurlijk zijn er in deze tijd van het jaar meer mensen die naar de stad komen voor de kerstinkopen. Maar dat staat er los van."

Opgesloten in Nijmegen

Drie 3FM-dj's worden elk jaar zes dagen voor kerst opgesloten in het huis en maken radio voor het goede doel. In de tussentijd is eten niet toegestaan. De goededoelenactie bracht dit jaar meer dan 7,5 miljoen euro op voor Stichting ALS Nederland.
Daarmee werd er in Nijmegen meer geld opgehaald dan de afgelopen zes jaar. Vorig jaar was het 2,3 miljoen.