Rijk van Nijmegen

'Voor iedereen die thuis niet aan de kerstdis kan zitten'

De dinergasten in de kerk.
De dinergasten in de kerk. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - De Stevenskerk in Nijmegen opende op eerste kerstdag de deuren voor vluchtelingen en daklozen. Zij werden daar op een kerstdiner getrakteerd.
"We hebben Oekraïners uitgenodigd, maar ook andere vluchtelingen uit azc's", verklaart directeur Theo Andriessen van de Stevenskerk. "We verwachten in totaal zo'n vijftien nationaliteiten. En ook daklozen mogen aanschuiven. Een kerst voor iedereen die eigenlijk thuis aan de kerstdis zou moeten zitten, maar dat niet kan doen."

150 gasten

Dit evenement maakt deel uit van het Ontdek Oekraïne Festival. "Het is belangrijker dan ooit dat we aandacht blijven besteden aan de oorlog in Oekraïne. Daarom hebben we als Stevenskerk besloten om Oekraïne twee weken centraal te stellen." In totaal schoven er ongeveer 150 dinergasten aan in de Stevenskerk.

Het menu

Het menu is mede gekookt door Parvasha uit Afghanistan. "We hebben rijst met groentesaus. Bijna ieder land kent dat. En we hebben ook lekkere soep gemaakt, linzensoep met wortelen en aardappelen. En een heerlijk toetje, baklava."
"We hebben eigenlijk niet speciaal Oekraïense gerechten, maar ik denk dat ze hier ook wel blij van worden. Dit wordt genieten."