liveblog | 25 december 2023

Rieten dak in brand • vuurwerk in woning

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 25 december 2023, 15:37 uur
15:37

Rieten dak van woning in brand

De brandweer van Uddel is uitgerukt met meerdere eenheden om een rietkapbrand bij een woning te bestrijden. De brand brak uit in het begin van de middag. De brandweerlieden waren er op tijd bij met het blussen van de brand en heeft meerdere brandweereenheden ingezet.
Bovendien is een gespecialiseerde rietkapploeg uit Kootwijkerbroek ter plaatse gekomen om assistentie te verlenen en de effectiviteit van de blusoperatie te vergroten. Daarmee was de brand snel onder controle. Wel heeft de brandweer een groot deel van het riet van het dak moeten verwijderen om warmte hotspots in het dak op te sporen. Stichting salvage zal de schade afhandelen.
De brandweer op het dak.
De brandweer op het dak. © NewsUnited
10:19

Vuurwerk in woning

In een woning aan de Kerkdijk in Doornspijk is afgelopen nacht vermoedelijk vuurwerk naar binnen gegooid. De woning kwam daardoor vol rook te staan, aldus de politie.
De brandweer is ter plaatste gekomen en heeft de woning geventileerd. De ambulance is ter plaatse geweest om de toestand van een van de bewoners te controleren, maar er hoefde niemand naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt nog wat er precies naar binnen is gegooid. Er is niemand aangehouden.
Brandweer bij de woning in Doornspijk.
Brandweer bij de woning in Doornspijk. © Chantal van Hulz Media
07:06

Boom valt op auto met gezin

Een auto met een gezin van vijf personen erin is getroffen door een omvallende boom. Het gezin was op kerstavond onderweg vanuit Winterswijk. Het gezin stopte voor een voorrangsweg op de kruising van de Wooldseweg met de Brinkeweg, toen precies op dat moment een boom omwaaide.
Deze viel op het dak van de auto. De auto raakte total loss en twee inzittenden zijn afgevoerd naar het ziekenhuis. Dat meldt een 112-verslaggever ter plekke. De weg is afgesloten terwijl de brandweer de boom verwijderd.
De auto die werd getroffen door de boom.
De auto die werd getroffen door de boom. © 112Achterhoek-nieuws/NewsUnited
07:05

Politie wil getuigen spreken

In Arnhem zijn vrijdag aan het eind van de middag twee mensen beroofd. Dat gebeurde op het kruispunt van de Keizerstraat met de Oude Huissenseweg.
De slachtoffers reden op een scooter en werden stop gezet door een man met een mes. Ze moesten hem hun spullen geven. Volgens de politie is de overvaller tussen de 16 en 20 jaar oud, heeft hij een licht getinte huidskleur, droeg hij zwarte kleding en is hij ongeveer 1,70 meter.
Wie meer weet, mag zich melden bij de politie.