Rijk van Nijmegen

Torenhoog geldbedrag ingezameld met Serious Request

Serious Request dinsdagavond op de Grote Markt in Nijmegen.
Serious Request dinsdagavond op de Grote Markt in Nijmegen. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Dit jaar is meer geld opgehaald met de goededoelenactie Serious Request dan de afgelopen zes jaar. De opbrengst gaat naar Stichting ALS Nederland.
Radio-dj's Barend van Deelen, Wijnand Speelman en Sophie Hijlkema werden afgelopen zondagavond opgesloten in het Glazen Huis op de Grote Markt in Nijmegen. Luisteraars konden sindsdien plaatjes aanvragen in ruil voor een donatie. Ook traden verschillende artiesten de afgelopen dagen op bij het Glazen Huis, onder wie Tom Odell, Claude, Prins S. en De Geit, S10, Kraantje Pappie en MEAU.
Sinds 2004 wordt Serious Request gehouden met een Glazen Huis. Drie 3FM-dj's worden elk jaar zes dagen voor kerst opgesloten in het huis en maken radio voor het goede doel. In de tussentijd is eten niet toegestaan.

Torenhoog eindbedrag

Tijdens een optreden van het koor Dekoor Close Harmony op de Grote Markt verlieten de dj's - die de hele week opgesloten zaten - zondagavond het Glazen Huis. Daar werd het eindbedrag bekendgemaakt. Op de gigantische felgroene LP die boven het podium uittorent viel het ingezamelde bedrag van 7.502.981 euro af te lezen.

5 miljoen euro meer

Waarom deze editie van Serious Request zo succesvol is, vindt de woordvoerder van de NPO lastig te zeggen. Was het eindbedrag vorig jaar nog 2.345.107, is er nu ruim 5 miljoen euro meer ingezameld. "Wel merken we dit jaar bijvoorbeeld dat het goede doel waar we ons voor inzetten, Stichting ALS Nederland, onze luisteraars enorm aan het hart gaat. Jong en oud komt in actie, door heel Nederland."