Arnhem en omstreken

'Dit is geweldig', meer dan 30.000 euro voor Stichting Opkikker

Ruud Sliphorst van Stichting Opkikker (midden) toont de cheque met het eindbedrag. Dit bedrag loopt nog op, omdat er nog steeds giften binnenkomen.
Ruud Sliphorst van Stichting Opkikker (midden) toont de cheque met het eindbedrag. Dit bedrag loopt nog op, omdat er nog steeds giften binnenkomen. © Omroep Gelderland
ARNHEM - De statiegeldactie van Omroep Gelderland voor Stichting Opkikker is afgelopen. Zeven dagen lang zamelden wij statiegeldflessen en -blikjes in voor de stichting die zich inzet voor gezinnen met zieke kinderen. Samen met donaties via de QR-code en de tikkies op onze site was de opbrengst op 30.175 euro en 15 cent.
Het bedrag werd tijdens de eindshow van Kerst vier je samen - de grote statiegeldactie bekendgemaakt. Stichting Opkikker kan van dit geld voor zestig gezinnen een Opkikkerdag verzorgen, zegt directeur Ruud Sliphorst.

'Het overtreft de verwachtingen'

"Dit is geweldig", reageert Sliphorst. "Volgend jaar willen we onze opkikkerdagen uitbreiden en nog meer gezinnen mooie dagen aanbieden. En daar gaat dit heel goed bij helpen. Gelderland, dank jullie wel!”
De uitzending terugzien, kan hieronder, de tekst gaat onder de video verder.
Kerst vier je samen - Aflevering 7
Overigens zal de hoogte van dit bedrag nog stijgen, omdat na de feestdagen verder wordt geteld, dat geldt voor zowel flessen en blikjes als donaties. Eerder deze week roemde Sliphorst het enthousiasme van heel Gelderland. "Het overtreft mijn verwachtingen maal honderd."

5000 euro van snoepfabrikant

Tijdens de afsluitende tv-show kwamen enkele schenkingen voorbij, onder meer van snoepfabrikant Haribo die 5000 euro doneerde.
Marketingdirecteur van Haribo Patrick Tax daarover: "We werken al twee jaar samen met Stichting Opkikker. Wat zij doen staat heel dicht bij wat wij proberen als merk, namelijk kleine momentjes van geluk brengen. Dat doet Opkikker voor die kinderen op een fantastische manier.”
Ook het CWZ-ziekenhuis in Nijmegen schonk een bedrag, de cheque werd overhandigd door doktersassistente Vera Ramakers van de kinderpoli. Ramakers, die volgend jaar met pensioen gaat, heeft 12 jaar lang totaal 200 kinderen opgegeven voor de opkikkerdagen.