liveblog | 24 december 2023

Boom valt op auto met gezin erin

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 24 december 2023, 20:48 uur
zondag 24 december 2023
20:48

Boom valt op auto met gezin

Een auto met een gezin van vijf personen erin is getroffen door een omvallende boom. Het gezin was op kerstavond onderweg vanuit Winterswijk. Het gezin stopte voor een voorrangsweg op de kruising van de Wooldseweg met de Brinkeweg, toen precies op dat moment een boom omwaaide.
Deze viel op het dak van de auto. De auto raakte total loss en twee inzittenden zijn afgevoerd naar het ziekenhuis. Dat meldt een 112-verslaggever ter plekke. De weg is afgesloten terwijl de brandweer de boom verwijderd.
De auto die werd getroffen door de boom.
De auto die werd getroffen door de boom. © 112Achterhoek-nieuws/NewsUnited
13:25

Politie wil getuigen spreken

In Arnhem zijn vrijdag aan het eind van de middag twee mensen beroofd. Dat gebeurde op het kruispunt van de Keizerstraat met de Oude Huissenseweg.
De slachtoffers reden op een scooter en werden stop gezet door een man met een mes. Ze moesten hem hun spullen geven. Volgens de politie is de overvaller tussen de 16 en 20 jaar oud, heeft hij een licht getinte huidskleur, droeg hij zwarte kleding en is hij ongeveer 1,70 meter.
Wie meer weet, mag zich melden bij de politie.
08:20

Zwaar eenzijdig ongeval

Op de Verlengde Arnhemseweg bij Ede is zondag vroeg in de ochtend een eenzijdig ongeval gebeurd. Een auto botste hard op een boom. Een 112-fotograaf meldt ook dat de hulpdiensten de weg volledig afsloten voor onderzoek.
Het is niet duidelijk hoe het ongeval gebeurd is.
Update: De bestuurder heeft het incident niet overleefd.
Boom valt op auto met gezin erin
Boom valt op auto met gezin erin
08:15

Auto in tuin

Zaterdagavond is in een Putten een auto van de weg geraakt en op de kant in een tuin beland. Dat gebeurde op de Stenenkamerseweg. Volgens een videocorrespondent ter plaatse raakte niemand gewond.
Het is niet duidelijk waarom de bestuurder de macht over het stuur verloor. De auto is vanaf de weg door meerdere bomen en struiken gegaan.
"Een ter plaatse gekomen berger vertrok in eerste instantie weer omdat zijn voertuig geen takel had", voegt de fotograaf nog toe. "Nadat het juiste materieel ter plaatse was, werd de auto uit de tuin gehaald."
De auto in de bosjes.
De auto in de bosjes. © Persbureau Heitink
08:10

Brand in school

Een felle brand heeft zaterdagavond laat voor enorm veel schade gezorgd bij een school voor speciaal onderwijs in Apeldoorn. De voorzijde stond in brand en het vuur verspreidde zich snel.
zaterdag 23 december 2023
00:01

Brand in Arnhemse binnenstad

Zaterdagmiddag heeft in een appartementencomplex in de binnenstad van Arnhem een brand gewoed. Volgens een correspondent ter plaatse ontstond de brand in het pand van een woongroep.
Meerdere brandweerwagens baanden zich een weg door de smalle winkelstraten. De brand zou door bewoners al zijn geblust voordat de brandweer arriveerde. De brand tot veel bekijks van het winkelend publiek.
De brandweer in het centrum van Arnhem trok veel bekijks.
De brandweer in het centrum van Arnhem trok veel bekijks. © Persbureau Heitink