Arnhem en omstreken / Rijk van Nijmegen

Vermoedelijke spookrijder in verwarde toestand gevonden

Een automobilist moest een spookrijder ontwijken bij Valburg
Een automobilist moest een spookrijder ontwijken bij Valburg © Persbureau Heitink
BEMMEL - De politie denkt de spookrijder te hebben gevonden die vrijdag- op zaterdagnacht voor een ongeluk zorgde bij Valburg. Het gaat om een 57-jarige bestuurder uit Almere. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd.
Vrijdag op zaterdag even voor middernacht kreeg iemand die moest uitwijken voor een spookrijder een ongeluk. De spookrijder werd even daarvoor nog gemeld tussen Heteren en Knooppunt Valburg, in de richting van Arnhem. De spookrijder is na dat incident doorgereden.
De bestuurder en bijrijder die moesten uitwijken kwamen voor zover bekend met de schrik vrij. Dat gaat om een 51-jarige man en een 49-jarige vrouw uit gemeente Hardenberg.
Aan de Karstraat in Bemmel trof de politie de vermoedelijke spookrijder aan. De auto en de schade aan de auto voldeden aan signalementen die de politie had gekregen.
De man zat in Bemmel zonder benzine toen medeweggebruikers zijn auto klem zetten en de politie waarschuwden. De politie had een aantal meldingen gehad over de spookrijder en de specifieke schade aan de auto.
De bestuurder leek onder invloed te zijn, maar was dat niet. Hij vertoonde verward gedrag en gaf aan suikerziekte te hebben.