Gelderland

Provincie kapt vandaag nog bomen na dodelijke beknelling in storm Pia

Na een dodelijke beknelling onder een omgevallen boom, kapt de provincie nog acht bomen in Wilp
Na een dodelijke beknelling onder een omgevallen boom, kapt de provincie nog acht bomen in Wilp © Rens Hulman
WILP - Waar donderdagmiddag een fietsster verongelukte onder een omgewaaide boom in Wilp, kapt de provincie Gelderland zaterdag uit voorzorg nog acht bomen. Dat zorgt zaterdag voor veel verkeershinder op de N791 Molenallee.
De provincie kapt de bomen na een extra intensieve inspectie na het noodlottige ongeval. De inspectie wees uit dat de bomen instabiel zijn geworden door een combinatie van een zompige bodem, hoogwater en de storm. De bomen staan ook nog eens op het randje van een sloottalud.

Ongeluk fietsster Wilp

Een 39-jarige vrouw raakte donderdagmiddag in Wilp zwaargewond door storm Pia en overleed daarna. De medewerkster van een zorginstelling zat samen met een cliënt op een duofiets toen die rond 16.30 uur op de Molenallee door een omvallende boom werd geraakt.
Een videocorrespondent zag de dag na het ongeluk dat er naast de boom van het ongeluk nog drie grote bomen waren ontworteld en omgewaaid. De boom waar de fietsster onder kwam is onderaan bij de wortels afgeknapt.

Verkeersregelaars

Automoblisten kunnen tijdens het kappen van nog acht bomen wel over de weg, maar moeten rekenen op hinder. Het fietspad is geblokkeerd. Fietsers moeten omrijden. De route staat aangegeven. De provincie adviseert verkeersdeelnemers om aanwijzingen van verkeersregelaars op te volgen. De weg zal in de loop van zaterdagmiddag weer vrij zijn.