Arnhem en omstreken / Rivierengebied

Witte Tjaboo keek spookrijder in de ogen: 'Voor de dood weggehaald'

Stevie Poppinghaus, alias 'Witte Tjaboo'
Stevie Poppinghaus, alias 'Witte Tjaboo' © RTV Connect
ARNHEM - "Geniet van het leven", is de eerste regel in het lied Witte Tjaboo van de Arnhemse volkszanger Stevie Poppinghaus. Dat advies komt wel heel dichtbij na wat Stevie, die 'Witte Tjaboo' verhief tot zijn artiestennaam, vrijdagavond overkwam op de A50 bij Heteren. De dood in de ogen keek hij, met dank aan een spookrijder die even later een botsing veroorzaakte.
"Ik was met mijn chauffeur op de terugweg van een optreden in Oss", vertelt de inwoner van de Arnhemse Geitenkamp. Een optreden zoals hij er wel meer heeft in de drukke feestmaand december, en dat betekent veel ritjes op de snelweg. Over de A50 ging het vrijdagavond vanuit Oss richting huis, maar dat leek bij Heteren toch even flink mis te gaan.
"We reden over de linkerbaan toen ons ineens een spookrijder tegemoet kwam. We zagen echt plotseling zijn koplampen opduiken. We schrokken natuurlijk enorm. We gingen gelijk naar de middenbaan en hadden het geluk dat daar op dat moment niemand reed." De spookrijder stoof links voorbij en miste de auto van Witte Tjaboo op een haar na.

'Engel op de schouder'

Op Facebook maakte de volkszanger iedereen deelgenoot van het voorval. "God is met ons.. Engel op de schouders. Voor de dood weggehaald, spookrijder op snelweg", schrijft Witte Tjaboo.
En zo voelt het zaterdagochtend nog steeds. "We waren er in de auto al gelijk stil van. En ik heb thuis maar even een drankje genomen." De Arnhemmer zag pas toen dat de spookrijder even verderop een ongeluk had veroorzaakt. Een andere wegebruiker moest uitwijken en knalde tegen de vangrail.
"Ik ben er nu nog steeds een beetje stil van", klinkt het zaterdagochtend. In zijn levenslied zingt Witte Tjabo "de gezelligste van de stad" te zijn. Maar nu dus even niet. De spookrijder werd later in Bemmel in verwarde toestand aangetroffen.
Deze auto kwam wel in botsing met de spookrijder.
Deze auto kwam wel in botsing met de spookrijder.